Política 01/12/2019

Batalla a quatre per la casa comuna d'Encamp

Tres partits busquen acabar amb la majoria demòcrata al comú després de vuit anys

T. Navarro
3 min
Els caps de llista d'Agrupament Encampadà enganxen el cartell de les eleccions comunals. / T. N.

EncampAls peus de l'edifici comunal, la parròquia encampadana ha començat la campanya electoral amb l'enganxada de cartells de les quatre formacions que s'hi presenten. Aquest desembre, són quatre les candidatures que aspiren a aconseguir la majoria al consell de comú. Dues d'elles no han estat presents en la legislatura actual, mentre que les altres dues, tot i que algunes cares no siguin les mateixes, ja saben què significa formar part de l'administració, ja sigui des de la majoria o fent oposició. Així, les formacions entrants aspiren a acabar amb la trajectòria de la majoria taronja, que ha administrat la parròquia els darrers vuit anys.

Els primers a fer acte de presència han estat els candidats i candidates d'Agrupament Encampadà. Els números 1 i 2 de la llista, Esther Vidal i Joan Masjoan, han enganxat el cartell de la formació al plafó. Val a dir que ells han estat els únics que han utilitzat la tradicional cola líquida per, ajudats amb una brotxa, fixar la pancarta.

"Agrupament Encampadà és la millor opció de canvi real", ha assegurat Vidal aquest diumenge, ja que són una agrupació que agrupa "gent amb diferents sensibilitats polítiques que volem treballar pel comú, per Encamp i pel Pas de la Casa". Amb el lema escollit, 'Gent com tu', volen que els electors i electores siguin conscients que "som lliures" i una formació "sense cap comissió política que ens vingui donada des dels partits centralitzats".

Els caps de llista d'Agrupament Encampadà enganxen el cartell de les eleccions comunals. / T. N.

Poc després han arribat els membres de PS + Independents, acompanyats pel president del Partit Socialdemòcra, Pere López, que han aprofitat els minuts abans de l'hora acordada per fer-se una foto de grup amb un cor vermell gegant que forma part de la decoració nadalenca de la vila. Sense escatimar pega, i per evitar que tornés a passar el mateix que a l'enganxada de cartells de les passades eleccions generals, els socialdemòcrates han adherit el cartell al plafó. "Aquest cartell estarà enganxat fins a les properes eleccions comunals del 2023", ha exclamat un dels membres de la llista.

"Aquests últims anys hem patit un govern comunal centrat en un sector molt petit de la població", ha afirmat el cap de llista, David Rios. Per aquest motiu, insisteix en què "volem governar per a tothom", després de parlar en els darrers mesos amb "moltíssima gent" i "agafar molts neguits i preocupacions". L'objectiu és "recuperar l'esperit de la parròquia i tornar a fer d'Encamp el cor i del Pas de la Casa el cim d'Andorra".

Els candidats i candidates de PS + Independents enganxen el cartell de les eleccions comunals. / T. N.

Als volts de l'una ha aparegut una representació dels candidats i candidates de Terceravia + Independents, encapçalats per Santiago González i Olga Martínez, números 1 i 2 del partit per a la parròquia d'Encamp. Amb el mateix sistema que el PS, han enganxat els dos cartells electorals al plafó, acabant l'acte amb un aplaudiment conjunt.

"Volem que el poble millori, tant per a la ciutadania com per als turistes", ha expressat González a la premsa, amb la intenció de reactivar econòmicament els nuclis de població de la vila d'Encamp i del Pas de la Casa si arriben al poder. "Si seguim el programa al 100%", ha afirmat, "en quatre anys hi haurà un canvi molt important".

Els caps de llista de Terceravia + Independents enganxen el cartell de les eleccions comunals. / T. N.

La darrera candidatura a arribar a la plaça dels Arínsols ha estat la d’En Comú per Encamp, formació que aglutina UP + Demòcrates, Liberals i Independents. Hi han estat presents figures del comú sortint, com els cònsols major i menor, Jordi Torres Arauz i Esther París, però també polítics encampadans del panorama nacional, com el ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres Falcó, o el conseller de Liberals d’Andorra, Ferran Costa.

La cap de llista, Laura Mas, ha afirmat que "comencem amb molta empenta" i "contents de la feina feta en aquests quatre anys". Amb una candidatura "de continuïtat molt renovada", compten amb punts estratègics per dur a terme durant els pròxims quatre anys i nous projectes, com la unió amb telefèric dels nuclis d'Encamp i Engolasters o una nova concessió per al sector de la neu.

Els caps de llista d'Units per Encamp enganxen el cartell de les eleccions comunals. / T. N.
stats