Fer de les Bons un pol d'atracció turística per despertar-la de la “letargia”

D'Acord proposa rehabilitar les bordes de la zona per ubicar-hi petites botigues de manualitats o restaurants

“Encamp és un poble que viu sumit en la letargia i l'hem de despertar perquè no pot seguir amb el ritme de descans actual, una situació que també passa a les Bons, el segon dormitori de la parròquia”. Així ho assenyala el primer suplent de d'Acord a Encamp, Enric Riba, que defensa la necessitat de revitalitzar la zona de les Bons per convertir-la en un pol d'atracció turística.

Riba argumenta que malgrat que la zona és un poble arquitectònic classificat amb la Torre dels Moros i l'església de Sant Romà “no hi ha vida”. Per això proposen la idea de reformar les bordes que hi ha als baixos de les cases de la zona per ubicar-hi galeries d'art, botigues de venda de manualitats, salons de té o restaurants amb cuina autòctona.

El suplent de d'Acord, que juntament amb el segon suplent, Olivier Valero, han visitat la zona aquest divendres al matí, es mostra convençut de poder arribar a una entesa amb els propietaris per impulsar aquesta sèrie d'espais i atreure així turistes a la zona. “Ara quan la gent arriba a l'entrada del poble no sap on deixar el cotxe per visitar la torre o l'església així que fan mitja volta i se'n van”, afirma. Per això, advoca per remodelar la zona per convertir-la en "un espai turístic per a vianants" amb l'habilitació de petits pàrquings a l'entrada de les Bons.

Riba també ha assenyalat que cal revitalitzar el Camí de les Pardines que porta fins al llac d'Engolasters per tornar la parròquia al “lideratge turístic que tenia fa 30 anys enrere”.