Campanya per aconseguir 5.000 persones en la protesta d'aquest dimecres

Mobilització a les xarxes per a l'acte convocat pel SEP

Andorra havia estat fins ara un país reticent a les manifestacions i protestes al carrer. La situació està canviant, en part a diversos factors. D'una banda a la influència dels sindicats (bàsicament dels funcionaris) i a les xarxes socials, des d'on és molt més fàcil mobilitzar a la gent que està descontenta amb determinades mesures o decisions.

Si en la darrera manifestació convocada pels sindicats i Podem hi van assistir mil persones (xifra calculada per la policia) aquest dimecres la convocatòria del  SEP  (Sindicat d'Ensenyament Públic) s'ha posat com a repte arribar a les 5.000, una xifra que per a un país com Andorra sembla difícil de sumar. Per les xarxes hi ha una gran   difusió  d'aquesta protesta, convocada per aquest dimecres a les 19 hores a la plaça on s'havia de construir  The   Cloud .

L'assemblea del  SEP  va donar suport a l'acte la setmana passada. Segons el sindicat es tracta d'una "protesta social" per dir "prou a les majories absolutes, a l'aquí mano jo i a les imposicions", encara que el motiu principal és  l'aprovació, aquest dijous 17 per part del Consell General, de la llei de la funció pública.

PS,  l' USdA  i Podem s'han adherit a la protesta, i en les properes  hores  ho poden fer el  Sipaag  i altres entitats. És clar que a banda de la funció  pública  s'hi barreja el malestar pel paquet de lleis laborals que s'acaben d'aprovar al Consell General.