Política 02/04/2019

Comella vol acabar amb la idea de comerç "'outlet'" al Pas i "ciutat dormitori" a Encamp

El candidat progressista creu que Andorra Turisme hauria de revertir els seus recursos més enllà de la capital i Escaldes-Engordany

M. Pérez
2 min
Els candidats de Progressistes-SDP, Aaron Comella i Sandra Cano, conversant amb un dels comerciants d'Encamp. / M. P.

EncampProgressistes-SDP continua copsant les inquietuds dels comerciants de les parròquies del Principat i traslladant a la ciutadania la seva preocupació envers aquesta problemàtica. Aquest dimarts ha estat el torn del candidat a la llista territorial d'Encamp, Aaron Comella, que, acompanyat per la número dos a la llista nacional, Sandra Cano, ha presenciat "el patiment" pel qual estan passant els comerciants com a conseqüència dels pocs recursos que Andorra Turisme, segons Comella, està revertint a totes les parròquies i, especialment, "a Encamp i el Pas de la Casa". A més, ha criticat la promoció que el Govern ha fet aquests darrers anys del Pas com a comerç "'outlet'" i d'Encamp "com a ciutat dormitori". Per tant, el candidat progressista ha dit que una de les solucions passaria per l'arribada a Andorra de "més empreses de serveis" que contribuirien a la reactivació del comerç en aquestes zones.

En aquesta línia, Comella s'ha mostrat contrari a la posició del darrer govern de promocionar un comerç de baix cost al Pas de la Casa i ha indicat que "no s'ha d'anar per aquesta via". Tanmateix, ha advocat per la implantació de "botigues amb més qualitat", tant per turistes com residents, així com fer campanyes de publicitat per promocionar aquelles zones i no induir els ciutadans a fer les seves compres a l'eix comercial d'Escaldes-Engordany i Andorra la Vella. És per aquest motiu que el candidat ha advocat per un "comerç de proximitat", ja que "tot el que beneficia a les grans superfícies és un mal benefici" pels botiguers de les zones més perifèriques.

Quant a altres demandes fetes per part dels comerciants, Comella ha declarat que "ens han parlat molt del comerç electrònic", pel que fa a la difícil tasca que els hi suposa desenvolupar-lo com voldrien perquè "es troben amb problemes a la duana francesa" i, a hores d'ara, "no està del tot clar com ho poder fer".

stats