Política 28/05/2017

Els Cierco "sempre es van oferir a ajudar contra els Pujol", segons una periodista de 'Público'

Patricia López considera que els antics accionistes majoritaris de BPA no van ser extorsionats per fer públiques les dades dels comptes dels Pujol

ARA Andorra
1 min

Andorra la VellaLa compareixença al Parlament de Catalunya dels periodistes del diari espanyol 'Público' Patricia López i Carlos Enrique Bayo sobre l'anomenada 'operació Catalunya' de dimarts passat també va fer referència als germans Cierco i al fet que filtressin informació sobre els comptes dels Pujol a Andorra. La periodista Patricia López considera que no van ser extorsionats sinó que "sempre es van oferir a ajudar contra els Pujol", i creu fins i tot que podrien ser "clients" de les anomenades "clavegueres de l'estat".

Arran d'una pregunta del diputat de Junts pel Sí Lluís Guinó, en què li demanava si creia que l'operació Catalunya podia tenir relació amb el fet que s'intervingués BPA després que els seus accionistes es neguessin a col·laborar amb determinats policies espanyols, López va assegurar que no estava d'acord amb aquesta teoria. Va afirmar que "els Cierco es van oferir des del primer moment" a "ajudar contra els Pujol" a través de José Maria Fuster Fabra, advocat del sindicat professional de la policia, que va ser creat per l'excomissari José Manuel Villarejo, i que ho van fer per tal que "tanquessin els seus problemes de blanqueig de capitals a Banco Madrid".

Així, Patricia López considera que, "després d'haver estat convidats en un casament de la família de Fuster Fabra i d'haver-se assegut amb Eugenio Pino, Martín Blas i les seves esposes", "és per riure" que ara diguin que "Martín Blas els ha extorsionat". "Jo crec que igual són clients de la claveguera", acaba apuntant la periodista. El vídeo de la contundent declaració de la periodista de 'Público' s'ha convertit en viral en les últimes hores a Andorra, circulant a través d'aplicacions de missatgeria instantània.

stats