Política 17/01/2019

Cinc milions i mig d'euros per a la remodelació de les avingudes de Joan Martí i François Mitterrand

Per primera vegada els veïns del poble d’Encamp hauran de contribuir pagant una part de l’obra

T. Navarro
3 min
Jordi Torres, cònsol major d'Encamp. / M. R. F.

EncampUna nova cara per a l'eix principal del poble d'Encamp, des de l'encreuament de l'avinguda de Joan Martí amb l'avinguda Príncep Benlloch i el carrer d'Engolasters fins a l'hotel Rosaleda. És el que han aprovat els consellers encampadans per majoria en la sessió de comú celebrada aquest dijous. L'objectiu del consistori és, tal com ha explicat el cònsol major de la parròquia, Jordi Torres, convertir el projecte "en un element central i vertebrador de la parròquia, un espai que fomenti la promoció com un espai públic amb una identitat pròpia i que contribueixi a consolidar-se com un eix d'activitat turística, social i cultural".

El preu total supera en dos milions el pressupost inicial a causa de la incorporació de nous trams, com el carrer Major, la reforma completa de la plaça de Sant Miquel i la construcció d’una galeria de serveis. Per aquest motiu el consell ha aprovat un suplement de crèdit d’1.344.000 euros, tot i l’abstenció de L’A + Independents, que no ha compartit els criteris d’urgència aplicats. El projecte tindrà una durada de deu mesos i el pressupost es dividirà en 3.900.000 euros per a aquest any i 1.400.000 pel vinent.

El comú ha optat, com ja ho ha fet en altres ocasions, per finançar el projecte amb una contribució especial per part de la ciutadania. Ja s'havia fet quatre vegades al Pas de la Casa i ara, per primera vegada, es portarà a terme al poble d'Encamp. Així, els més de 20 propietaris hauran de pagar al voltant de 165.000 euros, "que és menys del 5% del pressupost total", ha aclarit el cònsol. Una mesura amb la qual els consellers de L'A + Independents no estan d'acord perquè creuen que les actuals voravies no estan en mal estat i no "tot Encamp es mesura igual". Torres no està d'acord amb l'afirmació perquè "si ho fem, és per justícia". El consistori ha considerat que l'obra com la remodelació integral d'una zona i, a diferència d'actuacions puntuals com la refeta d'una voravia malmesa, "hem d'aplicar contribucions especials". Per la seva part, els consellers de PS + Independents han aplaudit el que per a ells és una "molt bona notícia" i creuen que les accions del comú per dinamitzar la parròquia han d'anar "més enllà del que s'ha votat avui".

La reforma de les avingudes principals està en sintonia amb els objectius marcats en el pla de dinamització que es va aprovar en la darrera sessió del consell de comú. En aquest sentit, els tres grups han explicat que s'estan duent a terme reunions per definir les formes en què es pot aplicar i els compromisos que hauria d'assolir el següent partit que manés a la parròquia, amb la finalitat que el projecte no s'abandoni. Els consellers de L'A, formació que va proposar aquestes reunions, han anunciat que el pacte es tancarà aviat perquè "volem començar a treballar ja".

El consell de comú també ha aprovat tres adjudicacions més. Per una banda, la construcció d'una voravia provisional a la zona de Prada de Moles sentit Canillo, amb l'objectiu de donar una continuïtat a la voravia que travessa l'eix comercial i garantir la seguretat dels vianants, i que tindrà un cost de 85.550 euros. D'altra banda, la remodelació de la coberta de la llar d'infants dels Esquirolets, que pateix filtracions en èpoques de pluja abundant, amb un cost de 98.448 euros. També s'ha aprovat la construcció d'un aparcament a la zona de l'hort de Godi per un import de 4.750 euros.

D'altra banda, Torres també ha confirmat la reunió del conseller de Joventut, Esports i Turisme, Xavi Fernández, amb el propietari de l'FC Andorra Gerard Piqué. El futbolista va visitar les instal·lacions on actualment entrena el club andorrà i va rebre la garantia per part del comú de continuar amb el compromís de cedir hores al camp. "És un projecte que evolucionarà amb el temps" i és probable, segons el cònsol, "que el país en general s'hi hagi d'implicar".

stats