Cinca admet part de "responsabilitat" en el descontentament social

Destaca, però, que és "compartida" i que el Govern de DA ha pres mesures per tirar endavant polítiques socials

El Govern ha admès la "responsabilitat" en el fet que la gent estigui descontenta i ho expressi a través de manifestacions com la que s’ha convocat aquest dimecres però també ha recordat que és “compartida”. En aquest sentit, el ministre portaveu, Jordi Cinca, ha remarcat que el govern demòcrata, en contra del que van fer altres anteriors, ha decidit prendre mesures per poder tirar endavant polítiques socials.

“No vull traslladar tota la responsabilitat” als governs anteriors, ha dit Cinca, però incidint en el fet que el govern demòcrata ha tingut el “mèrit de cimentar” certes accions per dotar mesures socials, com per exemple, equilibrant pressupostos o establint un marc fiscal. I ha remarcat que aquestes actuacions s’han emprès malgrat en alguns casos no ha estat fàcil tirar-les endavant, com per exemple, en el cas de l’augment de les cotitzacions a la CASS.

I tot i que ha defensat que "s'han fet moltes coses" durant els mandats demòcrates, també ha admès que segurament no són suficients i que els dirigents polítics el que han de fer és “prendre nota” d’aquestes mobilitzacions socials. L’executiu, ha reivindicat, ho ha fet. En aquest sentit, ha manifestat que cal estar “atents per fer una reflexió fidel del que preocupa la ciutadania”. I ha recordat, també, que el descontentament de la ciutadania no pot “sorprendre ningú” quan s’està donant arreu d’Europa arran de les seqüeles d’uns anys de crisi que han fet que la qualitat de vida de les persones se n’hagi ressentit i que ara és “legítim” que vulguin recuperar-la. En aquests sentit, ha conclòs, van les mesures governamentals que es van anunciar la setmana passada.

Quant al fet que la gent surti al carrer, ha destacat (com ja ho va fer amb la protesta del 17 de desembre) que això demostra que la societat és “cada vegada més activa” i té més “ganes de participar” i que això és “un símptoma d’una societat madura”.