Política 18/07/2018

Cinca torna a defensar l'adjudicació directe a Spai al·legant que era l'única opció

El ministre al·lega que l'adjudicació de la CASS potser és de tipologia diferent de la que en el seu moment va fer el Govern

Ana
1 min
El ministre portaveu, Jordi Cinca, durant la roda de premsa posterior al consell de ministres. / M. M. (ANA)

Andorra la VellaEl ministre portaveu, Jordi Cinca, ha tornat a defensar aquest dimecres l’adjudicació directa a l’empresa Spai, encarregada del manteniment del programari i dels equips informàtics de Govern, després que aquesta setmana s'hagi conegut que la Caixa Andorra de la Seguretat Social (CASS) ha adjudicat a una altra firma el manteniment del programari i maquinari d'IBM. “No es poden comparar pomes amb peres”, ha dit gràficament Cinca.

El titular de Finances ha argumentat que no coneix amb exactitud l'adjudicació feta per la CASS i que, per tant, no pot assegurar els serveis que ha contractat siguin els mateixos que va sol·licitar el Govern en el seu moment i que van provocar, tal com va acreditar IBM a través d'una carta, que només es podien fer a l'empresa Spai com ‘partenaire exclusif’ de l'empresa al Principat. “Potser en la demanda de la CASS també s'inclouen altres aplicacions o l’establiment de mesures preventives”, ha apuntat Cinca, fet que aleshores fa dir al ministre que hi ha altres opcions més enllà d'Spai.

D'aquesta manera el ministre portaveu ha insistit que “el que va fer el Govern només ho podia fer com ho va fer i estem totalment tranquils” i ha recordat que la Fiscalia ha arxivat el cas. “Si tots dos [CASS i Govern] estem comparant 'pomes' el contracte de Govern només es podia fer amb Spai”, ha sentenciat.

stats