Política 01/03/2019

Ciutadans no compromesos

La llista parroquial no es defineix sobre a qui donarà suport després de les eleccions del 7 d'abril a l'espera de jugar un paper clau

B. N.
2 min
La candidatura de Ciutadans Compromesos celebra la victòria a les darreres eleccions comunals. / ANA

Andorra la VellaUna candidatura parroquial pot tenir la clau de volta de la governabilitat després de les properes eleccions del 7 d'abril. Es tracta de Ciutadans Compromesos (CC) de la Massana. No han dit a qui donen suport entre altres coses perquè han fet números i els seus, com la prova del cotó, no enganyen. Estan segurs que cap formació política tindrà la majoria i serà aquí quan entraran en escena amb els seus dos consellers. Preguntat un dels seus dirigents sobre a qui donaran suport contesta amb un: "Nosaltres donem suport al país". Tot i que no cal oblidar les paraules del candidat de Democràtes per Andorra (DA), Xavier Espot, que està convençut que els faran costat. Fins i tot, DA no ha fet llista a la Massana.

En relació a la impossibilitat de formar grup parlamentari amb només dos consellers la contesta també és críptica: "En política dos sumen tres". El cert, però, és que si es confirmen els números de CC serà la formació frontissa que ha de permetre una majoria ja sigui de DA o la d'una altra força. I hi poden posar el preu que vulguin.

Des del ministeri d'Exteriors per a un dels seus candidats Carles Naudi fins a la construcció de la variant de la Massana cap a Ordino que ha d'acabar amb les cues que es formen sobretot en temporada d'esquí. Perquè ara mateix a CC ningú dubta de la victòria a la parròquia amb la parella Carles Naudi i Raül Ferré, que ha deixat el seu lloc de cònsol menor, cosa que permetrà l'entrada al comú com a conseller el proper dimecres, quan es farà l'acte de jurament de Josep Agell.

Entre la indefinició i el suport electoral, la formació cada cop s'acosta més als Ciutadans no Compromesos. Pel camí queden interrogants, com per exemple la situació d'Amadeu Rossell, una figura important als liberals que no s'ha tingut en compte per CC.

stats