Política 27/01/2019

Clavera està “decebut i sorprès” pel canvi de rumb de L'A que l'ha portat a deixar el comitè

Gallardo l'ha trucat per intentar que no renunciï a la militància, moviment que encara no s'ha fet efectiu

M. M.
2 min
El fins ara president del comitè parroquial d’Escaldes-Engordany, Alfons Clavera, durant una roda de premsa. / M. M.

Andorra la VellaEl fins ara el president del comitè liberal d’Escaldes-Engordany, Alfons Clavera, encara està “descol·locat, impactat i decebut” després de la trobada que va tenir amb els seus excompanys liberals i que va acabar derivant amb la presentació, forçada, de la seva dimissió com a president del comitè. Clavera reconeix que la seva posició en relació a l'avortament, de provida i defensa del sistema polític i institucional actual, “no casa amb els posicionaments del PS” i això és la principal raó que l'ha fet saltar de la direcció.

“Em va sorprendre que em demanessin que m'hagués de posicionar a favor de l'avortament”, ha relatat Clavera. En la reunió, que va tenir lloc aquest dijous passat, els membres del comitè local li van demanar a Clavera quin era el seu posicionament en relació a l'avortament i aquest es va “ratificar” en la seva posició provida i defensa de la Constitució. Va recordar als seus companys que el partit defensava, de manera oficial, un referèndum on hi tenien cabuda “totes les opinions”. Però aquest punt de vista no va convèncer i el van 'convidar' a abandonar la direcció del comitè. “Vistes les demandes i els moviments no em sentia a gust i vaig renunciar”, explica. Un canvi de rumb liberal molt recent i forçat per la unió amb el PS. De fet, l'expresident parroquial relata que una setmana abans d'aquesta trobada va ser el primer moment que els seus excompanys li van posar la demanda sobre la taula perquè es posicionés de manera explícita i pública a favor de l'avortament.

D'aquesta manera, el pacte entre els socialdemòcrates i L'A a la parròquia escaldenca comporta la renúncia d'un militant històric, membre del partit des de 1998. “Em sap molt greu, tenia una molt bona relació amb tothom i ara em quedo amb un molt mal record”, explicita. Conscient d'aquest fet, el president del partit, Jordi Gallardo, ja ha trucat a Clavera i li ha demanat que no estripi el carnet del partit. De moment, Clavera ho està meditant i encara no ha formalitzat la baixa de militància, però té clar que no tornarà al comitè.

Malgrat la marxa, l'escaldenc desconeix si aquest canvi de rumb pot portar a altres militants a abandonar el partit. “No vull fer proselitisme de la meva decisió i espero que la ideologia liberal no s'abandoni”. En relació al pacte socialdemòcrata, Clavera no s'ha volgut mullar i apunta que les eleccions decidiran, “veurem si dona un bon resultat o no”. Liberals d'Andorra ha declinat fer qualsevol declaració al respecte.

stats