Compromís de les candidatures de Demòcrates i En Comú per ajudar les víctimes de la violència de gènere

“És responsabilitat de totes les institucions afrontar un problema d’aquesta magnitud”, ha defensat Pons

Representants de les candidatures de Demòcrates per Canillo, Demòcrates per Escaldes-Engordany, En Comú per Encamp, En Comú per Ordino i En Comú per Andorra la Vella s’han unit aquest dilluns al migdia en un acte emmarcat en el Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones. “Les candidates i candidats de les llistes aquí representades volem fer públic que, en cas que els electors ens facin confiança, col·laborarem des dels comuns perquè en el futur no tingui sentit celebrar un dia contra violència envers les dones”, ha exposat Núria Pons, número 4 de la llista escaldenca i encarregada de llegir el manifest conjunt.

Pons, que ha estat acompanyada per la número 4 de Canillo, Begoña Rubio; la número 3 d’Encamp, Josefina Rodríguez; la número 9 d’Ordino, Meritxell Rabadà, i la número 12 d’Andorra la Vella, Marta Pons, ha refermat el compromís demòcrata en la lluita per a l’erradicació d’aquesta “xacra social”. Ha ressaltat que “és responsabilitat de totes les institucions” afrontar la problemàtica. Per a aquest motiu, les candidatures que concorreran a les eleccions del 15 de desembre s’han posat a disposició del Govern per ajudar a detectar possibles casos i, al mateix temps, estar al costat de les víctimes.

La candidata escaldenca ha recordat els protocols ja instaurats des de l’executiu per facilitar que es puguin denunciar els maltractaments, per fixar mesures de seguretat a posteriori, així com les diferents eines de suport per a les víctimes. A partir d’aquí, el paper dels comuns és clau, han defensat totes les presents, per coordinar-se amb el Govern, i perquè és l’administració més pròxima al ciutadà i un canal més ràpid per detectar casos o ajudar les víctimes.