Política 24/03/2019

"Cosir el país", l'objectiu del PS

Els socialdemòcrates han començat la penjada de cartells de la llista nacional a Andorra la Vella

M. M.
2 min
El cap de llista i la número dos, Pere López i Susanna Vela, a la penjada del primer cartell nacional a Andorra la Vella. / M. M.

Andorra la VellaAplaudiments, somriures i un crit final, que coincideix amb el lema electoral, després de penjar el primer cartell de la candidatura nacional del PS: Una Andorra per a tothom! Així ha donat el tret de sortida a la campanya electoral el partit capitanejat per Pere López que ha enganxat la primera propaganda a Andorra la Vella, davant del comú.

La penjada, però, s'ha fet esperar uns minuts perquè la formació no tenia clar quin espai havia d'ocupar i hi ha hagut un moment que la candidatura parroquial de la terceravia volia penjar el cartell al mateix moment que els socialdemòcrates. La sang no ha arribat al riu, i quan ho han tingut clar López s'ha encarregat de posar la pega mentre la número dos a la llista, Susanna Vela aguantava el cartell. Després foto de família amb els catorze candidats a la llista nacional.

Un cop enganxada la primera propaganda, López ha defensat que la campanya electoral se centrarà a explicar el projecte del PS que pretén "cosir la fractura social i de país que ha deixat DA després de vuit anys al Govern". El candidat de la rosa ha criticat que la divisió és present a nivell social, econòmic i d'igualtat d'oportunitats, per això proposa reconstruir aquesta fractura amb "un projecte de país compartit on tothom ha de tenir oportunitat sigui quina sigui la seva circumstància".

López ha reconegut que el projecte va focalitzat a ajudar els pensionistes, assalariats i joves, "però la voluntat és que tothom tingui cabuda". En referència a les expectatives electorals, el candidat ha desviat la resposta i no ha volgut parlar d'escons ni d'aritmètica parlamentària. Entre els assistents a la penjada, a part dels candidats socialdemòcrates, també s'ha deixat veure el secretari general de l'USdA, Gabriel Ubach.

stats