Política 04/11/2015

DA de Canillo presenta una llista amb "diferents visions polítiques de la parròquia"

La llista, l'única que concorre a la parròquia, l'encapçalen de nou Josep Mandicó i David Palmitjavila, seguits de Marc Casal, Rosa Maria Mandicó, Cerni Pol, Josep Font, Núria Fernàndez, Miqual Casal, Miquel Naudi i Rafel Casal

Ana
2 min
Presentació de la candidatura de DA a Canillo / M.T.(ANA)

CanilloEl ministre de Turisme Francesc Camp i la consellera general Meritxell Palmitjavila han estat els encarregats de presentar, aquest dimecres a les 9 del matí, la candidatura de Demòcrates per Andorra de Canillo per a les eleccions comunals del 13 de desembre, encapçalada de nou per Josep Mandicó i David Palmitjavila. Camp ha destacat que es tracta d'una llista "que intenta reflectir diferents visions polítiques de la parròquia", fruit del diàleg que durant els últims quatre anys ha mantingut la majoria comunal amb persones de la parròquia interessades en política "de tendències diferents". Així, la majoria dels membres de la llista són nous –només repeteixen els candidats a cònsol i el conseller de Finances Marc Casal–, i el cap de llista, Josep Mandicó, ha dit que s'ha intentat buscar "l'esperit més jove i emprenedor compensat amb gent amb experiència". Així, a la candidatura destaquen sobretot persones provinents de famílies amb pes polític dins la parròquia, com Miquel Naudi, Miquel Casal, Rafel Casal, Josep Font o Rosa Maria Mandicó, i figures més joves com Cerni Pol –fill de l'excònsol Bibiana Rossa– o Núria Fernàndez, cunyada del fins ara conseller Àlex Mitjana.

Després dels intents fallits tant de persones de l'entorn d'Iniciativa Ciutadana com del sector més liberal de la parròquia per configurar una llista alternativa, la llista de DA tornarà a ser, aquest 2015, l'única que concorri a les eleccions comunals a la parròquia de Canillo.

La llista l'encapçalen de nou Josep Mandicó i David Palmitjavila, seguits de Marc Casal, Rosa Maria Mandicó, Cerni Pol, Josep Font, Núria Fernàndez, Miqual Casal, Miquel Naudi, Rafel Casal i, com a suplents, la fins ara consellera de Social Sandra Balcon i Anselm Angrill. Per primer cop, després que s'acordés la reducció a principis d'aquest mandat, el consell de Comú passa de 14 a 10 consellers. Mandicó ha volgut destacar aquest canvi i ha indicat que ha estat un dels condicionants a l'hora de formar la llista, ja que "molta gent per força s'ha hagut de quedar fora".

Un dels presentadors de la llista, el ministre canillenc Francesc Camp, ha destacat que es tracta d'una candidatura que va més enllà de les persones afins a DA, ja que compta amb gent independent no directament afiliada per "reflectir diferents visions polítiques de la parròquia". Això, segons Camp, és fruit de la feina que durant els darrers quatre anys ha fet la majoria comunal, ja que tot i no tenir oposició, "s'ha fet una feina de no generar crispació i d'intentar parlar molt amb diferents tendències polítiques de la parròquia per aglutinar el màxim". Aquest treball ha fet que sortís "una candidatura molt diversa i amb garanties de poder guanyar les eleccions". L'objectiu, segons Camp, independentment que hi hagi o no més llistes, és aconseguir un bon resultat i el màxim de vots.

De la seva banda, Josep Mandicó ha afegit que la intenció és elaborar un "projecte engrescador", amb el qual estan treballant i presentaran durant la campanya, perquè l'important, segons el cap de llista, és que "tots tinguem la mateixa visió de futur i la puguem compartir".

stats