Política 05/06/2018

DA homenatjarà Martí Salvans

El partit organitza una jornada de reflexió sobre la comunicació política

M. T.
2 min
El secretari de comunicació de DA, Marc Ballestà; la secretària d'organització, Roser Suñé, i el president de la secció jove, Jordi Ribes, durant la roda de premsa. / M. T.

Andorra la VellaLa comissió institucional de Demòcrates per Andorra ha creat la Jornada Martí Salvans, un espai per aprofundir sobre temes d'interès per al partit que arrencaran amb una sessió dedicada a la comunicació i participació a l'entorn de la política, que tindrà lloc el proper 16 de juny. La temàtica s'ha triat perquè el partit vol debatre sobre com arriben i s'interpreten els missatges avui en dia, en un escenari comunicatiu on es reben molts impulsos gràcies principalment a l'èxit de les xarxes socials.

La secretària d'organització de DA, Roser Suñé, ha explicat que la intenció és fomentar l'esperit crític de la gent, i que aquest debat no es limiti a les xarxes socials, i reflexionar sobre la necessitat que hi ha d'aprofundir sobre certs temes. Per això, l'objectiu de les jornades és propiciar que militants i simpatitzants puguin expressar les seves opinions en un espai tranquil, "més enllà de Twitter, on el matís a vegades desapareix".

De fet, el president de Joves de DA, Jordi Ribes, ha afegit que "les xarxes socials són una eina però també un perill de cara als partits, perquè a vegades els missatges es veuen modificats". Per això, segons el secretari d'organització, Marc Ballestà, cal aprendre a utilitzar aquests nous canals correctament, i a saber controlar els missatges davant la imposició de la immediatesa. Ballestà, però, creu que des del partit no s'ha d'imposar cap condicionant als responsables polítics, perquè ha de primar la llibertat d'expressió individual i tothom ja és conscient de la seva responsabilitat.

La jornada s'anomena Martí Salvans per recordar la figura del conseller general desaparegut el juliol del 2015 i continuar transmetent el seu llegat. A més del seu vessant polític, Salvans va ser un home de ciències i també va fer una gran contribució en l'àmbit de la recerca històrica. De fet, la reflexió i l'anàlisi eren algunes de les seves matèries preferides.

La jornada comptarà amb l'expert en comunicació digital Genís Roca, que parlarà sobre comunicació política i com Internet està modificant la relació amb la informació, i de professionals del món de la comunicació del país com Yasmina Canedo, Cinta Audí, Yvan Lara o Noemí Rodríguez, que protagonitzaran dues taules rodones sobre xarxes socials i sobre credibilitat. El ministre Jordi Cinca també donarà a conèixer la seva experiència com a usuari habitual de xarxes socials, mentre que Jordi Ribes donarà la seva visió com a expert en màrqueting digital. La sessió finalitzarà amb el visionat del documental 'Veritats de mentida', sobre el fenomen de les notícies falses.

stats