Política 07/11/2017

DA proposa l'exministre Marc Vila com a nou raonador del ciutadà

La renovació al capdavant de la institució es votarà el pròxim 23 de novembre

M. T.
1 min
L'exministre Marc Vila. / ARXIU

Andorra la VellaEl grup parlamentari demòcrata proposarà l'advocat i exministre Marc Vila com a nou raonador del ciutadà en substitució de Josep Rodríguez. Segons ha pogut saber l'ARA Andorra, la decisió s'ha pres aquest dimarts durant la reunió setmanal del grup parlamentari, en què s'ha fet una votació interna d'entre els noms més ben posicionats que s'havien proposat per al càrrec. A banda de Vila, DA també s'havia plantejat escollir l'exsecretària d'Estat d'Igualtat i Benestar amb el govern del Partit Socialdemòcrata (PS), Magda Mata, però finalment s'ha decantat per l'advocat, més pròxim a les files demòcrates.

Marc Vila va ser ministre d'Exteriors amb el govern d'Òscar Ribas i titular de Justícia i Interior durant la primera legislatura de Demòcrates per Andorra, fins que va dimitir per motius personals el juliol del 2012.

El Consell General, tal com es va acordar aquest dilluns a la junta de presidents, votarà la renovació del càrrec el proper 23 de novembre. El candidat ha d'aconseguir en la primera votació dues terceres parts dels vots i, si no fos així, caldria anar a una segona volta en què la majoria demòcrata seria determinant.

La renovació al capdavant de la institució que vetlla per drets dels ciutadans davant l'administració arriba després que Josep Rodríguez, que ocupa el càrrec des de l'any 2011, hagi esgotat els sis anys de mandat.

stats