Política 10/12/2015

DA vol millorar el servei de menjador de la llar de jubilats i ampliar les seves instal·lacions

Els Liberals aposten per fer un aparcament al CIAM, mentre que el PS proposa fer unes basses d'aigua calenta a la part alta i Sentit Comú vol que la sala de vetlles torni ala voltants de l'Hospital

B.n.
4 min
Els candidats de DA d'Escaldes-Engordany, durant la visita a la llar de jubilats / B.N.

Escaldes-EngordanyEls candidats de DA a Escaldes-Engordany han visitat, aquest dijous a la tarda, la llar de jubilats de la parròquia per oferir un berenar a tots els padrins i per presentar les propostes adreçades al col·lectiu de la gent gran. D'aquesta manera, després de servir el berenar a tots els padrins que han assistit l'acte, la candidata a la reelecció com a cònsol major, Trini Marín, ha presentat a tots els membres que conformen la candidatura i ha assegurat que "per a nosaltres el benestar de la gent gran és una prioritat i continuarem treballant en aquest sentit". D'entre les diferents propostes presentades, Marín ha recalcat que "volem millorar el servei de menjador perquè hem rebut queixes per part d'alguns usuaris" i ha afegit que "l'empresa que gestiona actualment el servei no ho fa malament, però volem aprofitar que el 31 de març finalitza el contracte per millorar aquest servei".

A més, Marín també ha assegurat que "estudiarem la possibilitat d'ampliar la Llar de Jubilats habilitant un pis més", ja que tal com ha indicat, "cada cop tenim més usuaris i la sala principal es comença a quedar petita". Així, la cap de llista de DA ha detallat que "amb aquesta ampliació podrem aconseguirem més espai per fer totes les activitats i, a més, podrem oferir més comoditat als padrins i padrines".

D'altra banda, Marín també ha valorat "molt positivament" la tasca realitzada des del Servei d'Atenció Domiciliària i ha recalcat que "ha de continuar sent competència del Comú, ja que és un servei de proximitat". En aquest sentit, Marín ha recordat que "aquest servei es va començar l'any 2003 amb quatre usuaris i actualment l'utilitzen 68 persones"

Quant a la millora en accessibilitat, l'actual cònsol d'Escaldes-Engordany ha detallat que "durant aquests últims quatre anys s'ha fet una gran tasca per rebaixar voravies i enquitranar aquelles que relliscaven". "Ens consta que tots els padrins estan molt agraïts per aquestes accions", ha admès.

Liberals + Independents aposten per fer un aparcament al CIAM

Liberals d’Andorra + Independents s’han traslladat aquest dijous a la zona alta d’Escaldes, al Centre d’Interpretació de l’Aigua i el Madriu, per donar a conèixer la proposta d’aparcament que plantegen per aquest espai. El cap de llista, Marc Magallón, ha explicat que la intenció és edificar, darrere l’edifici de CIAM i al costat de la vorera del riu on ara actualment hi ha hortals, un aparcament de 400 a 500 places. Liberals d’Andorra + Independents per Escaldes-Engordany asseguren que aquest és un

projecte embrionari però que ja s’ha sotmès a estudi i que és el projecte més viable i

econòmic per fer possible la gestió de vehicles a la zona alta de la parròquia.

Magallón ha explicat que “per aquest projecte aprofitarem la concessió del 15% que negociaríem amb propietaris i, ja que és una zona no edificable perquè és una zona de caiguda de rocs, s’hi alçaria un edifici

vertical sense edificació”. Aquesta proposta va acompanyada del projecte de la Casa dels Guies El candidat a

cònsol major assegura que “aquest projecte és necessari per la parròquia i per fer arribar visitants a la zona alta d’Escaldes. Si equipem CIAM amb la casa dels guies farem d’aquest un punt de sortida de la Vall del Madriu”.

El PS vol fer unes basses d'aigua termal a la part alta

La candidatura PS+Independents vol construir unes basses d’aigua termal a la part alta per potenciar, d’una banda, la zona i, de l’altra, aquest atractiu que té la parròquia. D'altra banda, també aposta per la compra del terreny, ara llogat per un aparcament, que hi ha davant l’església de Sant Pere per poder disposar d’una parcel·la propietat del Comú al centre de la vila.

La candidata a cònsol major, Cèlia Vendrell, ha visitat aquest dijous tant l’aparcament com la zona de la font del roc del Metge, on s’impulsarien les basses. Vendrell ha recordat que la idea de les basses ja estava prevista al programa electoral del 2011 i que, de fet, durant un temps va donar la sensació que la majoria de DA la recollia i tenia previst tirar-la endavant. Per això, PS+Independents aposta per recuperar la iniciativa que, ha afirmat la cap de llista, no suposaria un cost elevat.

En canvi, més despesa suposaria la compra dels terrenys situats davant de l’església, actualment destinat a un aparcament. “Entre sis i vuit milions segons m’han comentat des de la majoria”, ha explicat Vendrell que ha remarcat que es tractaria d’una operació molt interessant per al Comú. Vendrell creu que “en el futur ens permetrà fer altres coses. D’entrada, es podria instal·lar una plaça per donar vida a la zona”. El cost de l’operació, ha explicat, es podria afrontar amb un préstec bancari que s’aniria tornant amb els ingressos, més de 2,5 milions anuals, que entren a la corporació pels aparcaments.

Sentit Comú vol que les sales de vetlla tornin a l'entorn de l'Hospital

Els candidats de Sentit Comú, durant la visita que han fet aquest dijous als entorns de l'Hospital i de la clínica Verge de Meritxell, han reivindicat la necessitat de recuperar les sales de vetlla que darrerament s´han situat en un espai que consideren inadequat a Andorra la Vella. Sentit Comú defensa que es tracta d'un servei necessari per a la comunitat, “clarament definit com a competència comunal”, que ha d'estar ubicat en una zona tranquil∙la, de fàcil accés i que preservi una certa intimitat per garantir el recolliment dels familiars en moments de pèrdua de persones estimades.

La seva proposat és fer aquest equipament a la zona posterior de la capella de la clínica Verge de Meritxell, en un espai propietat del Govern actualment destinat a aparcament i jardí. Sentit Comú considera que aquest espai de dues plantes tindria millors prestacions que l´antic tanatori, i inclouria places d'aparcament al subsòl i un jardí a la part superior.

stats