Política 05/12/2018

DA obre el programa electoral a la ciutadania

La formació té previstes dues reunions en què els simpatitzants podran proposar idees

Ana
2 min
Un moment de la reunió de l'executiva de Demòcrates per Andorra. / T. N. (ANA)

Escaldes-EngordanyEl comitè executiu de Demòcrates per Andorra (DA) ha plantejat que per a les pròximes eleccions nacionals les persones afins al partit puguin proposar mesures per a la pròxima legislatura. Per aquest motiu organitzarà taules de treball obertes a la ciutadania per a la confecció del programa electoral. "La idea és obrir-ho el màxim possible", ha explicat el secretari general del partit, Esteve Vidal. Per aquest motiu, el partit organitzarà dues reunions, una el pròxim dissabte 15 de desembre i l'altra un dissabte de gener a determinar, en les que es podran fer propostes. "Al final les bones idees no són monopoli de gent que ocupa càrrecs polítics i per tant creiem que hem d'implicar més la ciutadania", ha afirmat.

Pel que fa a forjar aliances polítiques, des de DA encara no donen res per tancat. "Hi ha hagut converses amb diferents persones i diferents grups polítics, és cert", però Vidal ha explicat que el partit "no dona res per tancat" i que "falten mesos per a les eleccions". En aquest sentit, els membres de DA "som un partit de centre" i des d'aquesta posició intentaran eixamplar les bases, "sempre ho hem intentat fer i és una manera de fer pròpia del nostre ADN". En referència a aliances d'altres partits, com el PS i L'A, ha afirmat que "és una qüestió pròpia d'ells" i que "els electors decidiran si realment les seves propostes i els seus moviments els convéncen i són del tot lògics". Tot i que el secretari ha afirmat que no sap si beneficiarà o no a DA, ha deixat clar que "nosaltres ens preocupem per nosaltres, sabem el que tenim a oferir i quin és el nostre projecte".

D'altra banda, Vidal ha explicat que l'executiva mirarà de "parlar amb tothom" per solucionar el malestar de les conselleres de DA a Sant Julià de Lòria. "Sabem que la situació a qualsevol organisme públic no és fàcil", ha reconegut, "però nosaltres pensem que s'han de buscar solucions i reconduir la situació", ja que l'objectiu és que "el comú treballi de la millor manera possible en benefici dels ciutadans". "Si cal parlar amb el senyor Vila parlarem, no tenim cap problema", ha apuntat Vidal. També els ha sorprès l'anunci del conseller lauredià Josep Roig d'encapçalar la llista de Progressistes - SDP. "Semblava que podia ser una altra persona", en referència a Jaume Bartumeu, però no creuen que perjudiqui els interessos del comú.

L'ordre del dia de l'executiva ha repassat els resultats de la primera reunió de la Taula d'Habitatge, el paquet de lleis laborals, que es debatran aquest dijous en la sessió del Consell General, i els continguts de la darrera reunió de cònsols, en la que s'ha acordat col·laborar en la campanya de seguretat viària impulsada per l'ACA. També han valorat positivament les reunions mantingudes entre el candidat de DA, Xavier Espot, amb els set comitès parroquials.

stats