Política 11/03/2019

DA vol posar Andorra al mapa de les grans cites esportives

Demòcrates consolidarà i potenciarà el país com a seu d’esdeveniments internacionals

Ara Andorra
2 min
El candidat número 6 a la llista nacional, Justo Ruiz, i la número 2 de la parroquial de Sant Julià, Vicky Grau. / DEMÒCRATES

Andorra la VellaDemòcrates té com a objectiu potenciar Andorra com a seu per organitzar grans esdeveniments esportius internacionals, seguint la línia dels últims anys, que ha permès que Andorra s’hagi fet un lloc al mapa de certàmens d’alt nivell.

El número 6 a la llista nacional, Justo Ruiz, i la número 2 de la candidatura parroquial de Sant Julià de Lòria, Vicky Grau, han presentat aquest dilluns les línies amb què el partit pretén atreure noves cites de ressò del calendari esportiu, després de consolidar la presència de grans esdeveniments professionals i amateurs com les finals de la Copa del Món d’esquí alpí, La Vuelta a Espanya, el Tour de França, la Copa del Món de BTT i de trial, l’Skimo o la Purito.

Ruiz ha afirmat que la celebració de grans cites esportives té un "impacte" positiu per a l’economia ja que afavoreix el turisme i permet potenciar la "marca Andorra". El candidat de Demòcrates a la llista nacional ha recordat que gràcies a legislació esportiva adoptada en les dues últimes legislatures, amb l’aprovació de l’Agència Andorrana Antidopatge (AGAD) i de la Llei de l’esport, s’ha creat el marc necessari tant per a clubs com per a federacions per organitzar aquest tipus d’esdeveniments.

Ruiz ha destacat el posicionament d’Andorra com a seu esportiva gràcies a la celebració anual de quinze esdeveniments d’alt nivell de mitjana i a l’arribada d’esportistes professionals que escullen el Principat com un dels indrets per entrenar-se. Ruiz ha posat de relleu la presència d’infraestructures necessàries com l’Estadi Nacional o les pistes d’esquí, que permeten donar cabuda a competicions d’alt nivell. "Andorra demostra any rere any que està capacitada no només per organitzar esdeveniments, sinó per consolidar-los", ha dit Ruiz, que ha remarcat el bon estat de salut dels equips i clubs esportius nacionals.

Grau ha ressaltat l’estreta relació que hi ha entre l’acollida de grans cites esportives internacionals i la sostenibilitat, atès que la celebració d’actes a l’aire lliure tenen com a gran denominador comú la preservació de "l’entorn que tenim a Andorra". La número dos a la llista de Sant Julià de Lòria també ha destacat la "importància que els esdeveniment" consolidats a Andorra "perdurin en el temps".

stats