Política 05/09/2019

Demòcrates “donarà suport a les decisions" del Govern en l'afer Chato

L'executiva demòcrata mostra "confiança a tots els comitès" perquè escullin les persones i els pactes que volen fer per a les comunals

M. F.
2 min
Un moment de l'executiva demòcrata. / TWITTER DEMÒCRATES

Andorra la VellaL’executiva de Demòcrates s'ha reunit aquest dimecres al vespre després de la vacances estivals. Evidentment, un dels temes que van estar sobre la taula va ser el cas Chato, després de l'enrenou que ha causat el fet que el nom del secretari d'Estat d'Economia i Empresa sortís com una de les persones que havia cobrat de la Federació Andorrana de Futbol. El secretari de comunicació de Demòcrates, Jordi Ribes, ha manifestat, sobre aquest assumpte, que des del partit es “donarà suport a les decisions que prengui el Govern”.

Així, durant la reunió de l'executiva es van escoltar les explicacions del Govern sobre què ha passat amb Chato. El partit, ha conclòs Ribes, “no està ni a favor ni en contra” en aquest afer i, per tant, no es posicionaran fins que no hi hagi tota la informació que creuen que cal sobre aquest tema. De totes maneres, consideren que és “possible” que s’estigui davant d’una infracció administrativa pel fet que Chato no va pagar l’IRPF corresponent i que, per tant, haurà de regularitzar la situació com qualsevol altra persona que no hagi complert amb les seves obligacions tributàries, ha conclòs Ribes. De fet, sembla que Chato ja hauria fet aquesta regularització.

A priori, ha apuntat el secretari de comunicació de DA, sembla que l'afer s'ha magnificat si realment la conclusió definitiva és que només hi ha aquesta infracció administrativa, que és el que s'assenyala des de l'executiu. De totes maneres, ha incidit en què, de moment, des del partit no es posicionen a l'espera de tenir totes les dades al seu abast.

Durant la trobada també es va parlar de les eleccions comunals. Sobre aquesta qüestió, des de l’executiva es manifesta que es fa “confiança a tots els comitès" tant pel que fa a la tria de les persones que han de liderar les llistes com pels pactes que es puguin assolir. En aquest sentit, cal recordar que tant Conxita Marsol com Josep Àngel Mortés són les dues persones que ja han començat a treballar en el projecte per a les futures eleccions a Andorra la Vella i Ordino, ja que són les que han rebut el suport del partit, a l’espera de l’aval definitiu que s’haurà de materialitzar en el congrés. Les eleccions poden ser l’1 o el 15 de desembre, ha recordat Ribes i, per tant, es treballa amb aquest calendari i amb el fet que els comitès parroquials vagin enllestint la feina.

La trobada de l'executiva va servir també per fer balanç dels 100 dies de mandat. Des de l’executiva es considera que el funcionament intern de la coalició és satisfactori, ja que “s’ha avançat en projectes importants” com pot ser l’impuls a l’assoliment d’un acord entre forces polítiques per a la negociació amb la Unió Europea. També es va acordar que aquest mes de setembre es pugui produir la reunió de les executives dels tres partits que conformen el Govern.

stats