Política 02/04/2019

Demòcrates establirà incentius fiscals per a empreses que patrocinin esport i cultura

Tarrado assegura que les ajudes públiques es mantindran igual mentre que Palmitjavila exposa l'aposta de la formació pel transport públic

Ara Andorra
2 min
Puntí, Tarrado i Pons al vestíbul de La Llacuna / DEMÒCRATES

Andorra la VellaEl número 2 de la llista parroquial de Demòcrates+Independents a Andorra la Vella, Marc Pons, ha explicat aquest dimarts que la formació fomentarà els patrocinis a entitats esportives i culturals a través de la implementació d’incentius fiscals per a les empreses i organitzacions que hi estiguin interessades. En un acte al Centre cultural la Llacuna, Pons ha afirmat que la Llei de l’Esport aprovada aquesta legislatura al Consell General ja preveu la creació d’un nou text que es desenvoluparà la pròxima legislatura perquè "tant les empreses, societats i autònoms puguin tenir desgravacions fiscals per patrocinar entitats culturals".

El candidat número 2 de Demòcrates+Independents a Andorra la Vella, que ha estat acompanyat pel número 1 a la candidatura parroquial, Enric Tarrado, i el suplent número 1, Josep Puntí, ha dit que aquesta mesura també obrirà la porta a petites i grans empreses perquè desenvolupin els seus projectes de patrocini per a diferents entitats.

El candidat de Demòcrates+Independents ha afegit les aportacions de les empreses se sumaran a les que atorguen actualment les administracions públiques, "que continuaran mantenint el mateix nivell de subvencions". Pons ha destacat que "el teixit associatiu global, cultural i esportiu és molt gran a Andorra i que sempre hem gaudit de la col·laboració de moltes entitats privades empresarials que han contribuït i han fet mecenatge". Pons també ha precisat que, fins ara, les aportacions de les empreses es feien de manera "benèvola".

Transport públic

D'altra banda, la candidata número 1 de la llista parroquial de Canillo, Meritxell Palmitjavila, ha afirmat que Demòcrates "farà una clara aposta per fomentar el transport públic" que està inclòs al pla de Mobilitat, que preveu mesures tant a escala nacional com parroquial. En un acte al Palau de Gel, Palmitjavila ha afirmat que dins del nou pla de transport públic el que es vol és fer actuacions "a les línies regulars i fer-les més eficients perquè responguin millor a les necessitats dels usuaris".

Tal com informen des de la formació a través d'un comunicat, Palmitjavila també ha destacat que DA "vol reduir el cost dels trajectes perquè l’objectiu final és que es prioritzin el transport públic per davant de les iniciatives privades". D’altra banda, la candidata número 1 de Canillo també ha apuntat que en les mesures que es volen implantar es preveu canviar el tipus de vehicles actuals que transporten els viatgers per d’altres que siguin elèctrics amb la finalitat que siguin "més sostenibles".

Demòcrates també vol incentivar l’ús del transport públic col·lectiu mitjançant abonaments anuals de preu reduït, similars als del bus lliure, per a l’ús de totes les línies regulars d’autobús urbanes i interurbanes. En un primer moment, la iniciativa s’encararà com a prova pilot per als joves de fins a 30 anys amb la voluntat de fer-la extensiva a tots els ciutadans si el seu resultat és positiu.

stats