Política 29/04/2019

Demòcrates presentarà Suñé per a síndica i Palmitjavila com a subsíndica

La formació no farà candidatures per a les dues secretaries de la Sindicatura

Ara Andorra
1 min
Una reunió anterior de l'executiva demòcrata. / DEMÒCRATES

Andorra la VellaDemòcrates proposarà la número dos de la llista nacional, Roser Suñé, com a candidata a síndica general i la candidata número 1 de la llista parroquial de Canillo, Meritxell Palmitjavila, per aspirar al càrrec de subsíndica general. Tal com han informat des de la formació a través d'un comunicat, DA ha decidit no presentar candidatures per ocupar els càrrecs de secretaris de Sindicatura. D'aquesta manera, ha anunciat que decidirà el seu vot en funció de les propostes que presentin la resta de forces polítiques amb representació al Consell General, seguint "la voluntat de consens i representativitat que emanen dels resultats electorals del 7 d’abril".

D'aquesta manera, la proposta demòcrata haurà de ser votada durant la sessió constitutiva del Consell General, prevista per dijous. En cas que sigui acceptada, Roser Suñé es convertiria en la primera síndica general de la història d’Andorra.

D’altra banda, la formació ha ratificat que Carles Ensenyat i Mònica Bonell ocuparan els càrrecs de president i presidenta suplent respectivament del grup parlamentari demòcrata.

Des de la resta de partits no ha transcendit quin serà finalment el seu posicionament quant a aquestes candidatures. Cal tenir en compte que les diferents formacions tenen fins a les dotze del migdia d'aquest dimarts per presentar les seves propostes, que hauran de ser votades durant la sessió de dijous.

stats