Política 05/03/2019

Demòcrates proposarà ampliar els pressupostos participatius a més ministeris

Volen que la gent pugui fer propostes a Ordenament Territorial, Medi Ambient, Cultura i Educació

M. F.
2 min
El número set de la llista nacional de Demòcrates, Landry Riba, i la candidata a la llista territorial per Encamp d'UP+Demòcrates, Maria Martisella, a la pasarel·la que uneix el Lycée i l'estadi Comunal. / M. F. (ANA)

Andorra la VellaDemòcrates vol que el projecte de pressupostos participatius, que aquesta legislatura ha estat circumscrit al ministeri d’Ordenament Territorial, s’ampliï i es faci extensiu a d’altres carteres. D’aquesta manera, tal com ha explicat la candidata de la llista territorial per Encamp d'UP+Demòcrates, Maria Martisella, la voluntat seria que també hi poguessin haver propostes en el marc dels pressupostos participatius als ministeris de Cultura, Medi Ambient i Educació. En el cas dels dos primers la partida disponible estaria oberta a les iniciatives de tota la ciutadania, mentre que en el cas d’Educació, Demòcrates proposarà que estiguin “acotats al personal educatiu i als estudiants perquè són els que més coneixen les necessitats educatives", tal com ha concretat Martisella.

Segons Martisella, Demòcrates inclourà aquesta proposta al seu programa electoral amb la voluntat que la ciutadania “aporti” els seus projectes i que això també serveixi per fomentar la transparència de les administracions públiques. En aquest sentit, el número 7 a la llista nacional, Landry Riba, ha destacat que es vol vincular aquests pressupostos participatius amb l’Agenda 2030 i l’assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), de tal manera que les propostes que facin tant la comunitat educativa com els ciutadans estiguin relacionats amb aquests ODS i això signifiqui que s’impliquen en el seu coneixement. Riba ha destacat que, tenint en compte que el 2017 es van destinar 200.000 euros en el marc del pressupost participatiu que van servir per fer la plataforma per a vianants entre el Lycée i l’estadi Comunal, i el 2018 300.000 per als arbres de vent, el pressupost que es podria gestionar en un principi per a aquests quatre ministeris seria d’un milió d’euros, una quantitat que “es decidiria de forma participativa, i que permetria que els ciutadans puguin començar a decidir a què volen que es destinin” aquests diners. La voluntat seria, a més, que s’anés “ampliant amb el transcurs dels anys”.

Riba ha incidit en el fet que amb aquesta mesura s'estaria incidint, a més, en aconseguir unes institucions “més sòlides, transparents, participatives i integradores”, una fita que entra en el marc dels ODS.

stats