Política 07/04/2019

Demòcrates es reforça a Canillo

Meritxell Palmitjavila i Mònica Bonell seran les conselleres generals que representin la parròquia al Consell General

Ara Andorra
1 min
Resultats en la circumscripció de Canillo en les eleccions generals 2019.

CanilloDemòcrates s'ha endut els dos consellers de la parròquia de Canillo amb 444 vots, el que representa el 66,27% dels vots, 14 punts menys que a les passades eleccions. Segueix la coalició de d'Acord, amb un 23,13% del suport (155 vots). En els comicis del 2015, PS + Verds + IC + I va obtenir el 19,26% del suport. En darrer lloc la candidatura de nova formació Andorra Sobirana, que ha reunit 71 vots, és a dir, el 10,60% restant.

"Sortiem com a candidatura guanyadora i el resultat ha estat molt bo", ha destacat la candidata de Demòcrates Meritxell Palmitjavila. Tot i que són conscients que el resultat "hagués pogut ser diferent", es congratula que el partit hagi millorar els resultats de les passades eleccions generals. "La gent ha anat a favor del projecte de Demòcrates i ens en alegrem molt", ha conclós la consellera.

Des d'Andorra Sobirana acaten el resultat des del respecte a la decisió de l'elector. "Som una candidatura nova i hem treballat de la millor manera", ha afirmat el cap de llista de la candidatura d'Andorra Sobirana, Ricard Riba, valorant els resultats, "trasmetent el missatge amb el porta a porta i fent reunions". Pensa que potser el partit no ha sabut transmetre el missatge sobre l'acord d'associació amb Europa i és conscient que presentar-se a la parròquia "era difícil", ja que "ha quedat palès que DA té una solidesa i ha guanyat clarament". Riba ha anunciat a través de les xarxes socials que deixa la política, tot i que no de manera definitiva.

stats