Política 21/03/2018

Descarrega no es tornarà a seure amb els sindicats

El ministre d’Educació i Ensenyament Superior té previst mantenir converses per “recollir les demandes específiques del col·lectiu”

Ana
2 min
La titular de Funció Pública i Reforma de l'Administració, Eva Descarrega, en la roda de premsa posterior al consell de ministres. /  M. M. (ANA)

Andorra la Vella“No hi ha previst cap trobada” del Govern amb els representants dels treballadors públics per negociar cap aspecte de la Llei de la Funció Pública. Així ho ha explicat la ministra de Funció Pública i Reforma de l’Administració, Eva Descarrega, en resposta a la postura dels sindicats de voler esperar fins divendres per apropar posicions i, del contrari, plantejar-se noves accions. La titular de Funció Pública i Reforma de l’Administració ha destacat, però, que davant la participació del personal de l’administració general a la vaga de la setmana passada i, “considerant" que hi havia un "percentatge elevat” que són membres del cos d’ensenyament i del ministeri d'Educació i Ensenyament Superior, el titular de la cartera, Eric Jover, mantindrà converses per “recollir les demandes específiques del col·lectiu”, tenint en compte que s’està treballant la llei que regula el cos.

D’aquesta manera, Descarrega ha manifestat que el Govern “manté” la proposta de treballar els acords als quals es va arribar amb els sindicats, amb el grup parlamentari demòcrata, de tal manera que es puguin fer esmenes per incloure aquestes modificacions al redactat de la llei.

Davant l’anunci fet pels sindicats que hi pugui haver noves mobilitzacions, i fins i tot vaga, durant la Setmana Santa, Descarrega ha evitat pronunciar-se i sí que ho ha fet, en canvi, sobre la demanda dels sindicats que en el futur els serveis mínims es puguin pactar. D’aquesta manera, ha manifestat que si tornen a haver noves accions “es parlarà de serveis mínims” amb els representants sindicals.

I quant a la regulació del dret de vaga, el ministre portaveu, Jordi Cinca, ha remarcat que des de l’executiu es considera “necessari” fer-ho i ha recordat, en aquest sentit, que hi ha a tràmit parlamentari “dos textos importants” que tenen com a objectiu “regular el mercat laboral en totes les seves vessants”.

stats