Política 04/07/2019

Desperta Laurèdia insinua que el comú vol una reunió de poble sense públic

La plataforma assegura que la data, el 17 de juliol, "no ha estat triada a l'atzar"

Ara Andorra
1 min
Una imatge del Tobotronc. / ARXIU ANA

Sant Julià de LòriaLes darreres aparicions públiques i els comunicats són la mostra clara que Desperta Laurèdia ha sortit de la seva letargia amb la clara voluntat de presentar-se a les eleccions comunals. Aquest cop, en el comunicat la plataforma ciutadana reclama tota la informació "sobre el projecte de construcció d’una tirolina de 5,5 milions d’euros a La Rabassa, finançada un 60% pel comú lauredià, abans de la propera reunió de poble anunciada per al dia 17 de juliol".

Desperta Laurèdia recalca que l'equip comunal encara no ha donat resposta a la sol·licitud d'informació presentada en el 29 de maig, quan a finals de mes es complirà el termini de dos mesos des de la presentació d'aquesta.

En relació a la reunió de poble, valora positivament que l'equip comunal s'hagi obert finalment a explicar-ho en públic, però alhora desconfia de la data perquè "no ha estat triada a l'atzar, sinó que respon a la voluntat del comú que l'afluència de gent sigui baixa".

El grup també dubta de la viabilitat d'aquest giny "donada l'experiència de projectes com el ràfting, el tobogan del parc del Camp gran i el Tobotronc nocturn", on el comú va tirar endavant les obres inclús sense tenir els permisos preceptius de Govern.

Al comunicat mostra la preocupació per les finances comunals, "després de veure les observacions fetes pel Tribunal de Comptes en l'informe de fiscalització del 2016, que indiquen que al tancament d'aquell any, el comú va sobrepassar el límit d'endeutament i de càrrega financera permès per la Llei de finances comunals, al mateix temps que Camprabassa SA hauria entrat en causa de dissolució".

stats