Política 03/10/2017

Detectats més de 3.000 números duplicats en el cens

Un cop comprovada aquesta disfunció, la idea es realitzar una llista amb tots els afectats i demanar a la persona que esculli quin número manté i quin elimina

Ana
1 min
El cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés, durant la roda de premsa posterior a la reunió. / M. M. (ANA)

OrdinoEn la roda de premsa posterior a la celebració de la reunió de cònsols, s’ha anunciat que properament es posarà en marxa una operació per “depurar el cens” i eliminar els números duplicats que consten als registres comunals i a d’altres organismes, com la CASS. Segons ha assegurat el cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés, actualment s’han detectat més de 3.000 números duplicats. “Hi ha un total de 2.600 duplicats en el cens dels comuns i prop de 600 en altres organismes”, ha explicat.

Aquesta informació s’ha fet extensible a tots els cònsols al llarg de la reunió, després de la trobada celebrada el passat 28 de setembre del Consell del Cens. Un cop detectada aquesta disfunció la idea es realitzar una llista amb tots els duplicats i demanar a la persona que esculli quin número manté i quin elimina. “El que està passant actualment és que en diferents estaments s’utilitza un número i en altres un altre”. La raó que podria explicar aquest fet és “la disfunció en temes informàtics en les diverses administracions”, segons apunta Mortés.

Cens caní per ADN

Abans de treure el concurs públic de la gestió del cens caní per ADN, s’ha acordat modificar el reglament d’animals de companyia perquè sigui obligatori aportar l’ADN del gos perquè es pugui realitzar la identificació. “És un dels problemes greus que tenim i l’hem d’aplicar el més aviat possible”, ha ressaltat el cònsol major d’Ordino. En aquest sentit, ha indicat que la voluntat política és que durant el primer semestre de l’any vinent, més o menys cap a l’abril, es pugui treure el concurs públic.

stats