Política 06/09/2019

Dolsa busca suports per a la seva candidatura

S'està reunint amb totes les formacions menys amb Liberals

J. R. Baiges
2 min
els consellers de la minoria d'Ordino, Enric Dolsa i Xavi Jiménez. / M.C.

Andorra la VellaEnric Dolsa segueix endavant amb el seu projecte d'estructurar una candidatura per treure DA del comú d'Ordino. El seu objectiu és concretar una aliança amb algunes de les forces polítiques per sumar i per això estan fent reunions amb representats polítics de totes les formacions menys amb Liberals, dels quan no en vol saber res.

Aquestes trobades han permès a l'excònsol d'Ordino exposar les seves idees i assegura que en les passades eleccions generals no va fer campanya per ningú, tot i que és públic que es va decantar per Xavier Espot. L'empresari assegura als seus interlocutors que té molts suports a la parròquia i entre ells de famílies molt importants, per la qual cosa es mostra confiant a poder guanyar les eleccions. Fins i tot manté que ha aconseguit suport de persones properes a DA i que el comitè parroquial dels liberals està desactivat.

Segons han comentat algunes de les persones que han estat en una d'aquestes trobades amb Dolsa, l'excònsol ja té en ment els noms que l'han d'acompanyar en els primers llocs de la llista.

De fet, amb qui primer va parlar primer va ser amb DA –directament amb el cap de Govern–, però els demòcrates ja han validat Josep Àngel Mortés perquè intenti aconseguir el segon mandat. De moment té pendent una reunió propera amb Josep Pintat i en cap cas té intenció de fer la proposta a Liberals.

Dolsa complirà 65 anys i comenta en el seu cercle íntim que haurà de deixar d'estar al capdavant de les seves empreses i que vol aprofitar la darrera oportunitat que té per tornar a ser l'home fort d'Ordino.

Dolsa va ser cònsol major de la parròquia d'Ordino durant vuit anys (del 2000 al 2008), i la seva vida política ha estat sempre lligada als liberals, tot i que en les darreres eleccions generals va mostrar obertament el seu suport al candidat de DA, Xavier Espot. El 2011 va intentar novament ser elegit cònsol amb Convergents d'Ordino (CD'O), però va ser derrotat per la candidatura d'ACO+DA que liderava Ventura Espot.

stats