Política 01/12/2019

Dos contra un a Andorra la Vella

Terceravia i PS intentaran defensar una altra manera de gestionar el comú mentre que En Comú per Andorra la Vella espera que la feina feta sigui el seu aval

M. F.
4 min
Emi Matarrodona i Jaume Carrera, de Terceravia+ Independents, en l'enganxada de cartells. / M. F.

Andorra la VellaDos contra un a Andorra la Vella. Així es podria resumir com es presenten els comicis del 15 de desembre a Andorra la Vella. D’aquesta manera, mentre que Terceravia+Independents i Partit Socialdemòcrata+Independents intentaran demostrar que hi ha alternatives als quatre anys de majoria demòcrata, des de la llista encapçalada per Conxita Marsol, En Comú per Andorra la Vella, es tractarà de revalidar la victòria fent servir com a aval la feina feta i presentant un projecte amb cares noves.

Els primers en donar el tret de sortida a la campanya electoral a la capital, amb una enganxada de cartells que ha tingut lloc a la plaça Lídia Armengol, ha estat Tercervia+Independents. La cap de llista, Emi Matarrodona, ha manifestat que encaren aquesta campanya amb “molta il·lusió, amb moltes ganes i amb un equip molt consolidat”. Matarrodona ha manifestat que espera una campanya “constructiva” ja que ells, ha manifestat, pensen enfocar-la a fer arribar als ciutadans les seves idees. En aquest sentit, ha concretat que el seu missatge es basarà en "la millora de la qualitat de vida de les persones", en com "solventar els problemes" i en defensar una gestió “acurada”, amb una transparència de la gestió i unes finances comunals que busquin el “dèficit zero”. A més, ha conclòs que faran arribar als ciutadans “idees engrescadores”.

Els membres de la llista de Terceravia+Independents, durant l'enganxada de cartells d'aquest diumenge. / M. F.

En segon lloc ha estat el torn del PS+Independents, que ha escollit la font de la Call per fer l’enganxada de cartells, per simbolitzar, ha dit la seva cap de llista, Dolors Carmona, “que Andorra la Vella no és només Meritxell sinó que tots els barris es mereixen una atenció especial”. De fet, Carmona ha incidit en el fet que volen “una parròquia per a tothom” i que, per aquest motiu, han treballat recollint els neguits de diferents associacions, institucions i veïns de la parròquia per plasmar-ho al programa electoral. En aquest sentit, ha dit que s’ha fet un programa “molt innovador i ambiciós” que reflecteix “un altre model de parròquia i de gestió” diferent al que s’ha fet aquests darrers quatre anys.

Defensen, ha afegit, un “model proper al ciutadà, transparent i amb una participació ciutadana molt present en totes les actuacions”. “Som un equip plural amb moltes ganes de treballar per la parròquia i que farà realitat el canvi”, ha emfasitzat Carmona, afegint que espera una campanya en què des d’En Comú es defensi “el bo i millor” que han fet, i ha incidit en què des de l’oposició socialdemòcrata han intentat sempre ser “constructives”, apostant per les coses que creien que estaven ben fetes, però també ha recordat que hi ha “moltes coses que s’han deixat de fer”.

Els integrants de la llista de PS+Independents, a l'inici del carrer de Ciutat de Valls, on han donat el tret de sortida a la campanya. / M. F.

En Comú per Andorra la Vella han escollit Santa Coloma per penjar els seus cartells. Ho han fet a un quart de dues del migdia a l’avinguda d’Enclar, des d’on la candidata, Conxita Marsol, ha recordat la “gran aposta” que ha fet el comú que ella encapçala per Santa Coloma, ja que se la considera “el pulmó” de la parròquia. En aquest sentit, ha recordat que han invertit cinc milions d’euros en fer diverses actuacions al poble.

Marsol ha manifestat que encaren aquesta campanya amb molta “il·lusió” i que espera que els ciutadanes els tornin a fer “confiança per continuar treballant amb la mateixa intensitat i responsabilitat” i continuar així apostant per “convertir Andorra la Vella en una parròquia per a les persones, més oberta”. En aquest sentit, ha destacat que creu que els avalen els quatre anys de feina ja que “s’ha fet un bon camí” i espera que els ciutadans “valorin” aquesta feina a l’hora de votar. A més, ha recordat que la llista que ella encapçala ha sumat noves sensibilitats amb la qual cosa esperen “arribar a encara més ciutadans”.

Quant a la campanya, ha manifestat que “no serà dura” pel que compet a En Comú per Andorra la Vella, ja que la volen centrar a explicar “el que hem fet i el que volem fer”. “Em sap greu que ja s’estigui fent una campanya demagògica i que ha començat fins i tot abans” que se li hagi donat el tret de sortida oficial, ha dit, referint-se a les declaracions del PS en els darrers dies.

Els integrants de la llista d'En Comú per Andorra la VElla, a Santa Coloma. / M. F.

Les paraules de Xavier Espot

Cal destacar que abans de l'enganxada dels cartells d'En Comú per Andorra la Vella a Santa Coloma, s'ha fet un acte a la plaça de la Rotonda al que han assistit més de 200 persones per donar el tret de sortida a la campanya electoral de les llistes en d’En Comú i Demòcrates. El cap de Govern i president de Demòcrates, Xavier Espot, ha indicat que les llistes amb presència demòcrata encaren “la campanya amb il·lusió i amb gent que està molt preparada”. El cap de Govern ha afegit que "el projecte" que presenten "a totes les parròquies és el millor per al país en el seu conjunt i també per la realitat de cadascuna”. “Tenim uns equips preparats, amb una combinació de renovació i experiència, ha afegit”. “Partim d’una situació als comuns en què gairebé totes les parròquies estaven governades per Demòcrates o per afins a Demòcrates, i el repte de tornar a assolir-lo és força complicat, però realitzable”, ha dit el president de la formació. El millor aval per repetir les victòries, ha conclòs, és la “gran feina feta des dels comuns", ja que s'ha fet "un model de gestió responsable i adequat en el sentit de prioritzar projectes per a la ciutadania”.

stats