Política 13/09/2018

El comú d’Encamp està disposat a cedir els pisos de Gevivasa però no creu que ajudin a resoldre la problemàtica

Jordi Torres: “Les persones que estan treballant a Andorra i Escaldes, per molt que els oferim un pis social al Pas de la Casa, difícilment hi pujaran a viure”

Ana
2 min
El cònsol major d'Encamp Jordi Torres. / T. N. (ANA)

Andorra la VellaEl cònsol major d'Encamp, Jordi Torres, està disposat a cedir els pisos de Gevivasa, situats al Pas de la Casa, "si són necessaris i han de donar un servei per realment intentar solucionar tot el problema de l'habitatge". El problema per a Torres és que "probablement poc ajudarà a solucionar el problema que tenen a Andorra i a Escaldes", les dues parròquies on és més difícil trobar un habitatge de lloguer amb un preu accessible. "Necessita un estudi més acurat", apunta, donat que la demanda se centra a les parròquies centrals i la disponibilitat augmenta a les parròquies més altes.

"Si el problema es traslladés al Pas de la Casa", explica el cònsol, i les persones que viuen al Pas de la Casa tinguessin dificultats a l'hora de trobar pis, "el comú sí que hauria d'actuar i, conjuntament amb el Govern, mirar a veure què podríem fer". En canvi, "les persones que estan treballant a Andorra i Escaldes, per molt que els oferim un pis social al Pas de la Casa, difícilment hi pujaran a viure".

Al contrari que els pisos del Jovial a Andorra la Vella, els apartaments del Pas de la Casa no van ser concebuts com a pisos socials, sinó com habitatges amb un preu de lloguer més baix que el de la resta del mercat. Segons ha explicat el cònsol major, es va fer una primera subhasta però "no es va presentar ningú" i "ara estàvem analitzant una segona opció per treure'ls a subhasta".

Aquest dimecres els consellers de PS – Independents al comú d'Encamp van proposar a la corporació posar a disposició del Govern els pisos de Gevivasa, quinze apartaments al Pas de la Casa que actualment no tenen cap ús. Torres creu que la iniciativa és bona i des del comú d'Encamp estan disposats a analitzar-la, però alhora veu que els consellers de PS + Independents juguen amb el fet que les dues propostes haguessin sortit de mans del seu partit quan governaven encara que no fossin el mateix, "fent una mica de demagògia amb el tema".

stats