Espot assisteix al Fòrum de París per la pau

Juntament amb Ester Vilarrubla també participaran en els actes d’obertura de la 40a Conferència General de la Unesco

El cap de Govern, Xavier Esport, participarà en el Fòrum de París per la pau, organitzat pel president de la República Francesa i copríncep d'Andorra, Emmanuel Macron, que té lloc els dies 12 i 13 de novembre, amb la voluntat de reafirmar la importància del multilateralisme i l'acció global. El fòrum, que reuneix a alts mandataris d'arreu del món, aplega la Fundació Nacional francesa de Ciències Polítiques (Sciences Po), la Fundació Körber, la Fundació Mo Ibrahim, l'Institut Francès de Relacions Internacionals, l'Institut Montaigne i la República Francesa, representada pel ministeri per a Europa i d'Afers Exteriors.

A més, Espot, juntament amb la ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, també participen aquest dimarts en els actes d'obertura de la 40a conferència general de la Unesco, que es celebra a la capital francesa del 12 al 27 de novembre i que reuneix als 193 estats membres i els deu associats de l'organització. L'objectiu és buscar enfocaments multilaterals des dels quals abordar qüestions que van des de l' educació superior fins a la intel·ligència artificial. A banda, la conferència general també fixa el programa i el pressupost de la Unesco per als pròxims dos anys.

Durant la jornada de dimarts els diversos caps d'Estat i de govern participaran en la reunió sota el títol 'Repensar el multilateralisme amb els joves actors del canvi', per examinar les perspectives dels joves sobre la cooperació mundial i les noves formes de fer participar els joves en l'adopció de decisions, promoure les seves aspiracions i satisfer les seves expectatives. Per altra banda, Vilarrubla assistirà el dimecres a una reunió, amb un centenar de ministres, per tractar la integració i la mobilitat, a les portes de l'aprovació per part de la Unesco d'un nou conveni mundial sobre el reconeixement de les qualificacions de l'educació superior. També es preveu que la ministra intervingui en el debat de política general de l'assemblea d'aquest dijous.