Política 08/04/2019

Espot es compromet a "teixir acords" per a una "majoria parlamentària sòlida"

El candidat de DA admet el desgast de vuit anys de govern i lamenta que no s'hagi aconseguit l'objectiu de revalidar la majoria absoluta

M. F.
2 min
Xavier Espot envoltat de membres de les diferents candidatures, durant el seu discurs als afiliats i simpatitzants. / M. F.

Andorra la VellaLectura positiva amb matisos la que ha fet el candidat a cap de Govern de Demòcrates, Xavier Espot, en saber-se que ha aconseguit onze consellers generals, després d'haver-se fet amb la victòria a Canillo, Encamp i Ordino i haver obtingut cinc consellers a la nacional en obtenir 6.248, el 35,13% del total. D'aquesta manera, ha manifestat que podien estar "raonablement satisfets" ja que han guanyat les eleccions i que veient els resultats "difícilment hi ha una majoria que no passi" per DA. De totes maneres, ha volgut també fer autocrítica i ha lamentat que no han pogut acomplir l'objectiu que tenien de revalidar la majoria absoluta, per aquest motiu, ha admès que caldrà buscar "consensos amplis" i, per tant, hauran "d'estendre la mà" a altres formacions per fer front als reptes de futur.

D'aquesta manera, en el seu discurs davant els afiliats i simpatitzants de DA Espot ha destacat que estan "optimistes i confiats" i ha destacat que després dels resultats es compromet a "teixir" acords per tenir "una majoria parlamentària sòlida" i també per poder conformar govern. En aquest sentit, ha manifestat que des d'aquest mateix dilluns treballarà en aquest sentit.

Espot ha destacat que aquests resultats demostren el "desgast" de vuit anys de govern en què s'han hagut d'encarar reformes "difícils" i també fer front a la crisi bancària. Malgrat tot, ha emfasitzat que havia estat una llàstima que per molts pocs vots no hagin pogut aconseguir la victòria a Andorra la Vella i Escaldes-Engordany, la qual cosa, ha remarcat, els hagués donat la cobejada majoria absoluta.

"Acceptem de forma diplomàtic i lleial els resultats", ha manifestat Espot, que ha agraït la feina feta per tot l'equip, que ha qualificat de "formidable", però de manera especial al d'Andorra la Vella, Escaldes-Engordany i Sant Julià de Lòria, "una plaça complicada", ha remarcat.

El cap de la llista nacional de Demòcrates ha volgut també felicitar les altres formacions polítiques que han obtingut representació parlamentària: PS, Liberals d'Andorra, terceravia i Ciutadans Compromesos.

stats