Política 27/11/2017

Espot, obert a estudiar mesures contra la sinistralitat a la CG3 entre Ordino i la Massana

En pocs mesos, aquest punt ha estat escenari de dos accidents de trànsit mortals

Ana
1 min
La zona on s'han produit dos accidents en pocs mesos correspon a la finalització d'un doble carril de pujada

Andorra la VellaEl ministre d'Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, s'ha mostrat favorable aquest dilluns a estudiar algun tipus de mesura per evitar la sinistralitat a la CG3, concretament en el límit entre Ordino i la Massana on la setmana passada va perdre la vida un conductor de 55 anys i l'abril passat va morir un motorista de 31 anys, tots dos en accidents de trànsit. Espot ha dit que circumstàncies com aquestes fan replantejar les decisions que s'estan prenent, i ha obert la porta a "establir algun tipus de mesura que eviti la sinistralitat".

En tot cas, ha recordat que les mesures les ha d'analitzar la Taula de mobilitat, i que també s'haurà de parlar amb els comuns de la Massana i d'Ordino, que en són els principals afectats.

Malgrat tot, el ministre considera que primer s'han d'analitzar les causes que van motivar l'accident de la setmana passada, perquè "a vegades pot ser que obeeixi a una circumstància dels mateixos conductors i no tant a l'estat de la via o a la manca de radars".

Espot també ha recordat que, a nivell general, s'ha intensificat molt la tasca de la unitat de seguretat viària de la policia, amb l'adquisició de nous radars, tant fixes com de tram, i amb la posada en marxa de campanyes tant pedagògiques com més repressives, dirigides als conductors que consumeixen alcohol o drogues.

stats