Política 04/11/2015

Esteve accepta finalment liderar la llista de DA, acompanyat de Judit Villaró

La candidatura de Ciutadans Compromesos té vuit cares noves i vol seguir quatre anys més per un tema de "responsabilitat"

Ana
2 min
CC durant la presentació de la llista al Comú de la Massana.

La MassanaCiutadans Compromesos (CC) i Demòcrates per Andorra (DA) ja són oficialment les dues candidatures que aspiren a guanyar al Comú de la Massana les properes eleccions comunals del mes de desembre. La proposta de CC es presenta com a ''continuïsta'', però a la vegada ''renovada'' i tornarà a estar encapçalada pel tàndem David Baró i Raul Ferré, els actuals cònsols major i menor de la parròquia. L'alternativa en aquestes eleccions la posarà Demòcrates per Andorra, que ha presentat una llista liderada per l'exministre de Cultura, Albert Esteve, acompanyat de Judit Villaró. Els noms taronges no s'han definit fins aquesta passada nit.

Esteve ha reconegut que ha estat ''una decisió d'última hora'', i que l'ha pres perquè ''veus que si et poses davant del projecte hi ha gent que està disposada a acompanyar-te'', fet que l'ha acabat de convèncer. L'exministre de Cultura i número 1 de la candidatura massanenca, que ha acompanyat a Joel Font i Josep Maria Rossell en la presentació de la llista (amb d'atres membres del partit), ha remarcat que es tracta d'una candidatura ''molt oberta, amb gent de totes les edats i que representa a tots els sectors de la Massana''.

Pel que fa a la llista de Ciutadans Compromesos, formalitzada cap a les 11.15 hores, mitja hora abans que la dels demòcrates, parteix de la ''continuïtat però també de la renovació'', tal i com ha exposat el seu número u i actual cònsol major, David Baró. Està composta per sis membres de la majoria actual i per vuit de nous. A més, és una llista paritària, ha destacat Baró, que permet ''representar la majoria social de la parròquia''.

Baró també ha volgut ressaltar que parteixen d'un projecte que es va iniciar fa quatre anys i que cal acabar, durant quatre anys més, per un tema de ''responsabilitat''. ''Tenim una parròquia dinàmica, participativa, amb les finances sanejades'', i l'objectiu és ''continuar amb aquest dinamisme i activitat'', ha defensat.

Els dos aspirants a cònsol han fet una primera valoració dels seus rivals polítics. Esteve considera que tant ell com Baró ''som persones de tarannà pacífic'', motiu pel qual preveu una ''batalla cordial''. El líder de CC ha celebrat que tinguin competència i ha afegit que compartir debats, idees i neguits ''és bo, i és bo que a la campanya hi hagi aquest ambient i que es puguin debatre idees''.

De fet, tots dos grups polítics han coincidit durant la presentació de les llistes sota un clima molt cordial i de bon ambient, fins i tot fent bromes.

La llista de Ciutadans Compromesos està formada per David Baró, Raul Ferré, Olga Molné, Sergi Balielles, Eva Sansa, Jael Pozo, Josep Maria Garrallà, Natàlia Cusnir, Sergi Gueimonde, Francisca Guerrero, Cristina Romero i Josep Maria Agell. Per la seva part, la de Demòcrates per Andorra la formen Albert Esteve, Judit Villaró, Concepció Bach, Marc Jové, Regina Llorens, Ricardo de Deus, Antoni Sinfreu, Daniel Garcia, Sofia Cancelinha, Elio Da Silva, Patrícia Molné i Robert Call.

stats