Política 02/12/2019

Aposta de Terceravia per l'ampliació de l'oferta a l'UdA

Units pel Canvi denuncia l'estat de "deixadesa total" en què es troben les urbanitzacions construïdes abans del 2000

Ara Andorra
2 min
La candidata a cònsol menor de Terceravia + UL + Independents a Sant Julià, Mireia Codina, durant la seva visita a l'UdA. / TERCERAVIA

Sant Julià de LòriaLa candidatura de Terceravia + Unió Laurediana + Independents de Sant Julià de Lòria "aposta per l'ampliació de l'oferta educativa i els serveis pels estudiants", segons ha assegurat la candidata a cònsol menor de la formació, Mireia Codina, després de la reunió mantinguda aquest dilluns amb l'equip de la Universitat d'Andorra (UdA).

Després de la trobada, Codina ha afirmat que "treballar per la millora de la universitat és un punt fonamental dins del programa de la nostra candidatura, i ho farem a través de l'organització de conferències i activitats tenint un interlocutor del comú per treballar totes les propostes i necessitats".

La candidatura laurediana està valorant diversos espais comunals per poder destinar-los a l'ampliació de l'UdA i, per aquest motiu, durà a terme estudis de viabilitat per trobar el lloc idoni i que es puguin fer els treballs de manera sostenible. "D'aquesta manera, Sant Julià tindrà els serveis que necessita", ha sentenciat la candidata.

"Deixadesa" d'algunes urbanitzacions

La candidatura d'Units pel Canvi (UPC) ha denunciat aquest dilluns l'estat de "deixadesa total" en què es troben les urbanitzacions construïdes abans de l'any 2000, on "contínuament hi ha problemes", ha explicat la número dos i candidata a cònsol menor, Maria Carme Sánchez. El mateix passa amb les carreteres secundàries, "que s'haurien d'anar adequant de mica en mica, un tram cada any". Tot plegat "arriba un moment que és un perill per a la ciutadania", ha manifestat la número dos de la llista.

Per als membres de la candidatura, "el comú s'hauria d'implicar d'una vegada per totes per trobar solucions". En aquest sentit, Sánchez, acompanyada del candidat a cònsol major, Joan Travesset, ha proposat la celebració de diverses reunions amb els propietaris de les diferents urbanitzacions per "arribar a un acord i trobar una solució definitiva". Sánchez ha exposat que, degut a la falta de transparència, hi ha molts espais en els quals no es coneix quin és l'estat de serveis com el clavegueram o altres, i que caldrà establir prioritats amb els residents dels diferents nuclis per, aleshores, destinar "uns pressupostos adequats per solucionar-ho".

stats