Política 07/04/2019

El GAdA, després d'eleccions per evitar crítiques de ser electoralistes

Marsol reitera que la voluntat del comú és pagar en breu i que aquesta setmana vinent o l'altra hi haurà "notícies"

Agència ANA
1 min
La cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol. / M. R. F. (ANA)

Andorra la VellaLa cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, ha destacat que s’han estimat més que la campanya electoral hagi passat per fer efectiu el pagament del que la corporació deu als treballadors en concepte de gestió de l’acompliment (GAdA) en compliment de la sentència del Tribunal Superior. Així, Marsol ha concretat que han volgut esperar que passin els quinze dies de campanya perquè “ningú es pensés que era en clau electoralista”, tot i que ha lamentat que tot i així s’hagi fet aquesta interpretació.

“El comú complirà el que va prometre”, ha reiterat la cònsol, recordant que a més ha de ser així ja que és el que els obliga la justícia i ha afegit que el pagament es farà “efectiu ben aviat”. En aquest sentit, ha manifestat que entre aquesta setmana vinent i l’altra s’informarà, hi haurà “notícies”, sobre com i quan satisfaran els diners del GAdA als treballadors.

Marsol ha incidit en el fet que el que estipula la sentència del Superior “és clar i català” i, per aquest motiu, s’ha mostrat escèptica amb el fet que alguns treballadors puguin arribar a recórrer al saig per fer efectiva la sentència, ja que el comú sempre ha dit que pagarà.

Cal recordar que al mes de febrer la cònsol major de la capital va recordar, davant la demanda del Sindicat de treballadors del comú d’Andorra la Vella (Sitca), que la corporació tenia la intenció ferma de fer aquest pagament en breu i, a poder ser, en una sola vegada, i que el volum de persones a les quals calia pagar els endarreriments corresponents a aquesta gestió de l’acompliment eren 98.

stats