El Govern aprova un conveni amb la UNED per l'accés als estudis dels reclusos de la Comella

L’executiu busca incrementar el nivell formatiu de la població interna facilitant el seu accés als ensenyament superiors

Els interns a la presó de la Comella veuran facilitat el seu accés als estudis superiors gràcies al conveni que signarà el Govern amb la Universitat d'Educació a Distància (UNED). El ministre Jordi Cinca ha explicat, en la roda de premsa posterior a la sessió setmanal del consell de ministres, que s'ha triat aquest centre universitari per la seva experiència i perquè té un programa específic. Aquest programa d'estudis en centres penitenciaris es va posar en marxa a Espanya l'any 1982.

El seu objectiu és incrementar el nivell formatiu i cultural de la població reclusa, possibilitant, a través de la metodologia a distància, el seu accés als estudis universitaris. La UNED posa a disposició dels estudiants interns en centres penitenciaris diversos serveis i materials com un sistema d'orientació i tutories setmanals de les quals es poden beneficiar els qui vulguin fer el curs d'accés a la universitat per a més grans de 25 o de 45 anys.

Aquest conveni s’emmarca en el conjunt de mesures destinades a afavorir la formació i la reinserció social de les persones privades de llibertat. A més, cal recordar que la UNED té un centre associat a la Seu d'Urgell.