Política 18/09/2019

El Govern descarta recuperar el gir a l'esquerra al Punt de Trobada

Des de l'executiu també assenyalen les dificultats d'instal·lar una parada de bus en sentit pujada a la Portalada

ARA Andorra
2 min
L'entrada al centre comercial / ARXIU ANA

Andorra la VellaEl Govern no es planteja recuperar el gir a l’esquerra de la CG1 a l’alçada del centre comercial Punt de Trobada. Així ho posa en relleu el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, a una pregunta que havia plantejat la consellera de tecreravia+Unió Laurediana+independents i que surt publicada al Butlletí del Consell General aquest dimecres.

Així, Gallardo recorda en la seva resposta que la decisió d’eliminar els girs a l’esquerra a la CG1 entre la frontera i el poble de Sant Julià de Lòria es va prendre fa uns anys i estava justificada amb els objectius d’augmentar la capacitat de la carretera; millorar la fluïdesa de la circulació; disminuir la longitud de les cues i evitar congestions de trànsit; augmentar la seguretat viària i, a l’últim, evitar les afectacions als ciutadans del nucli urbà de Sant Julià de Lòria a causa de les retencions. Per prendre aquestes decisions, continua Gallardo en la seva resposta, es va tenir en compte que estava en funcionament la rotonda de la Riberola i que s’havien instal·lat altres punts rodons a l’inici del poble de Sant Julià de Lòria; el del riu d’Aubinyà; i el de la depuradora, que “possibiliten les maniobres de canvi de sentit a distàncies de desplaçament raonables”. Aquests objectius i motivacions continuarien vigent, motiu pel qual el Govern descarta recuperar aquest gir.

Quant a la pregunta de la consellera sobre la recuperació de la parada de bus de la Portalada en sentit pujada, des de l’executiu es respon que “vista la situació actual, després l’esllavissada ocorreguda aquest estiu (...) difícilment” es pot preveure “la implantació novament de la parada de bus”. Es recorda, però, que des de la posada en funcionament del nou servei de transport públic, la càrrega i la descàrrega dels usuaris, tant en sentit baixada com de pujada, es realitza en la parada de bus de la Portalada en sentit baixada.

stats