Política 12/05/2019

El nou Govern: set ministeris demòcrates, quatre liberals i un per a CC

L'A es queda amb Presidència i Economia; Afers Socials, Habitatge i Joventut; Turisme, i Funció Pública

Joan Ramon Baiges
1 min
L'executiva extraordinària de Demòcrates, aquest diumenge a la tarda. / DEMÒCRATES

Andorra la VellaLes executives de Demòcrates i Liberals han validat aquesta tarda de diumenge les propostes que els seus líders, Xavier Espot i Jordi Gallardo, han negociat de forma individual per garantir la governabilitat durant la propera legislatura, juntament amb el suport dels massanencs de Ciutadans Compromeses.

Després del vistiplau de les respectives executives, les carteres queden de la següent manera. DA òbviament tindrà el cap de Govern i les carteres de Finances; Exteriors; Ordenament Territorial; Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat; Educació; Salut; Cultura i Esports.

Liberals es queda amb els ministeris de Presidència i Economia; Afers Socials, Habitatge i Joventut; Turisme, i Funció Pública.

Finalment, Ciutadans Compromesos tindrà el ministeri de Justícia i Interior.

Espot té garantida d'aquesta manera la investidura per majoria absoluta durant la sessió de la setmana que ve, ja que en total sumarà els vots de 17 consellers generals.

De noms han sortit ben pocs. Segons algunes fonts Joan Martínez Benazet assumirà Salut, mentre que es dona per segur que Eric Jover i Jordi Torres continuaran com a ministres. També sembla garantida una cartera per a Sílvia Calvó.

stats