Política 20/09/2019

El Govern creu que la solució de l’habitatge demana crear un fons d’inversió

Filloy assegura que comparteixen "la filosofia" de la proposta del PS però no la forma com es vol dur a terme

A. Solé
2 min
El ministre Filloy durant el discurs al centre Cedre. / A. S.

Santa ColomaEl ministre d'Afers Social, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy, ha explicat que s'està treballant amb la situació de l'habitatge per alleugerir la pressió actual. Filloy ha declarat que una de les opcions del Govern per poder resoldre aquesta problemàtica és "crear un fons d'inversió on la CASS pugui participar" però no consideren modificar el fons de reserva de la seguretat social. "Hem de garantir les pensions de la nostra gent gran i aquest tipus de modificacions s'han de fer amb el màxim de respecte i rigor", assegura Filloy. La participació del fons és una proposta que va llençar el PS i, tot i que comparteixen "la filosofia" de la proposta, el ministre declara que no estan d'acord amb el camí.

A més, el ministre ha explicat que aquesta problemàtica no té una solució única, sinó que s'ha de fer "una cadena d'accions" que es desenvoluparan a poc a poc i que "permetran alleugerir la situació, com a mínim, a mitjà i llarg termini". Així i tot, tal com declara Filloy, s'han aplicat i s'aplicaran solucions urgents com per exemple la limitació de l'increment del preu de lloguer, més enllà de l'IPC i la renovació sistemàtica dels contractes de lloguer per un any més. "Són mesures urgents que ens permeten controlar la situació del mercat".

D'altra banda, Filloy ha explicat que el divendres dia 27 presentaran el full de ruta a seguir a una taula d'habitatge amb tots els agents implicats perquè puguin validar el fil conductor de la proposta i també puguin expressar les seves idees. Finalment, ha volgut recalcar que la problemàtica és transversal, ja que afecta un ventall ampli de la població i, per tant, les solucions han de ser de forma general i "no dirigides a un sol col·lectiu".

stats