Política 08/09/2015

El cap de Govern xifra en una vintena els refugiats que podria acollir Andorra

L'Executiu està a l'espera dels mecanismes de coordinació que pugui instaurar la Unió Europea per mirar com s'organitza l'acollida

Ana
1 min

Andorra la VellaDesprés de l'anunci fet pel Govern aquest dilluns d'obrir la porta a l'acollida de refugiats "en la mesura de les seves possibilitats", el cap de Govern ha xifrat en una 20 les persones que podria rebre Andorra, segons el nombre de refugiats que hi ha i la població europea.

Martí ha detallat que la decisió es va prendre després d'una reunió entre els ministeris competents, i que dilluns mateix va parlar-ne amb el representant del copríncep francès i amb el copríncep episcopal. Aquest dimecres, a més, Martí assistirà a la reunió de cònsols per tractar de quina manera es poden repartir els refugiats que puguin arribar a Andorra.

Martí no ha volgut entrar en detalls, a l'espera que la UE instauri els mecanismes de coordinació per mirar com s'organitza l'acollida, així com els sistemes de seguretat i de sanitat que siguin necessaris. Així, ha assegurat que mantenen el contacte tant amb Espanya com França per conèixer de quina manera els refugiats es podran desplaçar per l'espai Schengen.

El cap de Govern ha assegurat que "volem ser part de la solució" perquè en uns moments en què la situació a Europa "és convulsa", cal reforçar els valors que van fer possible la Unió Europea, entre ells la solidaritat. Martí ha justificat la decisió per un doble motiu: d'una banda "perquè ho devem a la nostra història" i de l'altra "per convicció".

stats