Política 07/02/2019

Guaidó dona les gràcies a Andorra

L'autoproclamat president diu que treballarà per recuperar els més de 4.000 milions de dòlars congelats pels tribunals andorrans

ARA Andorrra
1 min
El president de l'Assemblea Nacional, Juan Guaidó,  després d'autoproclamar-se president de Veneçuela

Andorra la VellaL'autoproclamat president de Veneçuela Juan Guaidó ha donat les gràcies a través de les xarxes socials pel posicionament d'Andorra fet públic aquest dimecres, en què manifestava que ell havia de ser "el president encarregat de dur a terme" les eleccions al país llatinoamericà. En un tuit fet aquest dimecres a les 23 hores ha manifestat que agraeix "al Govern d'Andorra el seu suport a la ruta que hem iniciat per aconseguir eleccions lliures al nostre país".

El missatge, on enllaça el comunicat oficial del Govern d'Andorra, ja ha estat retuitejat més de 6.700 vegades i compta amb quasi 15.000 agradaments. També té més de 220 comentaris.

D'altra banda, diversos mitjans veneçolans també s'han fet ressò de la posició andorrana. En un d'ells, concretament a El Tiempo Latino, es recull unes manifestacions de Guaidó fetes aquest dimecres, on afirma que treballarà per recuperar els més de 4.000 milions de dòlars de Veneçuela que els tribunals andorrans tenen bloquejats.

Segons exposa, "el cas d'Andorra és molt particular. Fa uns anys havien denunciat que hi havia uns 4.200 milions de dòlars a comptes particulars que venien de comptes jurídics a nom d'un país... Va ser tan opac i tan corrupta l'acció del règim que ni tan sols va reclamar els diners". Van ser "congelats", i ara "tractarem de salvaguardar el patrimoni de la República", ha assegurat, afegint que estaran "en comunicació directa per poder utilitzar els diners".

L'any 2016 el parlament de Veneçuela va denunciar una trama de corrupció en què estaven involucrades persones properes a Maduro.

stats