Política 14/03/2019

Jover qualifica de "maniobra barroera" la denúncia d'UPA

El president de DA recorda l'historial de Clavera per desmuntar la queixa que ha presentat contra la proposta demòcrata davant la Junta Electoral

Ara Andorra
1 min
El president de Demòcrates per Andorra, Eric Jover, durant el congrés extraordinari per validar les llistes nacionals i territorials per a les eleccions generals. / C. G. (ANA)

Andorra la VellaEl president de DA, Eric Jover, considera que la denúncia contra la proposta de creació del servei d'atenció integral a la dona que el cap de llista d'UPA, Alfons Clavera, ha presentat aquesta setmana davant la Junta Electoral és "una maniobra electoralista, barroera i de curta volada". Segons Jover aquest gest només té com a únic objectiu obtenir notorietat i desgastar el cap de llista demòcrata a qui Clavera ja ha atacat de forma reiterada en altres ocasions i amb la mateixa finalitat.

El president taronja ha posat com a exemples les recents acusacions encaminades a desprestigiar els treballadors del Centre d'Acolliment d'Infants de la Gavernera o el paper que va jugar com a advocat que va dirigir les querelles de Joan Samarra contra el ministre Jordi Cinca. Per això ha qualificat d'absolutament falsa i infundada l'acusació recollida a l'escrit perquè considera que en aquesta campanya Clavera no busca obtenir representació al Consell General, sinó atacar Espot.

En relació al document presentat pel candidat d'UPA, constata que és el propi Clavera qui manifesta que no té cap indici sobre el qual sustentar la seva acusació però, amb tot, demana que s'investigui el contingut de la proposta del futur servei que demòcrates té previst crear en cas que guanyi les eleccions.

Jover ha estat contundent a l'hora d'afirmar que les funcions d'informació i acompanyament a les dones que preveu el servei per a aquells casos en què es vulgui interrompre la gestació no són un delicte -ni tan sols en grau de temptativa- ans al contrari: "es tracta d'un acte de responsabilitat pública i d'humanitat, una proposta equilibrada que ens permet avançar en els drets de les dones sense posar en risc la nostra estructura institucional".

stats