Política 26/04/2018

L'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa ratifica els poders de la delegació andorrana

En l'obertura de la sessió plenària ordinària s'ha aprovat la representació del Principat, que ara compleix el reglament de paritat

Ara Andorra
2 min
Sessió de l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa a Estrasburg. / APCE

Andorra la VellaLa delegació del Consell General a l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa (APCE) participa a Estrasburg en la sessió plenària de primavera, que té lloc des d'aquest dilluns i fins aquest divendres. En l'obertura de la sessió s'ha aprovat l'acta de la sessió de la Comissió Permanent celebrada el 16 de març en la qual, entre altres qüestions, es va acordar ratificar els poders de la delegació andorrana del Consell d'Europa, ja que s'ha regularitzat conforme el reglament de l'APCE.

En la sessió de tardor, l'APCE va instar la delegació a complir el reglament de paritat, que estableix que almenys un dels membres titulars ha de ser una dona. Amb el trencament del grup parlamentari liberal i que el grup mixt doblés els seus membres, es va acordar mantenir Carles Jordana (DA) com a president i titular de la delegació, i passar Víctor Naudi (SDP-grup mixt) de suplent a titular. De la mateixa manera, Judith Pallarés (Ld'A) va passar de titular a suplent, i Patrícia Riberaygua (DA) es va mantenir com a suplent. Després de dies d'estira-i-arronsa, Riberaygua va passar a ser titular i Jordana suplent, tot i que mantenint-ne la presidència. Fet el canvi, la delegació andorrana compleix el reglament de l'APCE i ja pot participar en les sessions.

A l'ordre del dia de l'APCE hi ha temes com l'estat d'urgència i les derogacions a la Convenció Europea de Drets Humans, el paper del Consell d'Europa a Líbia, la lluita contra la delinqüència organitzada mitjançant la confiscació d'actius il·lícits, el finançament del grup terrorista Daesh i els problemes d'integritat editorial i l'estatut dels periodistes.

Durant el transcurs de la sessió plenària, els dos titulars de la delegació andorrana, Riberaygua i Naudi, han participat en l'elecció de la jutgessa de Montenegro al Tribunal Europeu dels Drets Humans, Ivana Jelić.

Els membres de la delegació andorrana del Consell d'Europa també han participat en les reunions de les comissions de l'APCE de què són titulars: Pallarés ha tractat els drets humans dels desplaçats interns a la Comissió de les migracions, els refugiats i les persones desplaçades; Naudi ha assistit a diversos debats organitzats per les comissions sobre la igualtat i la no-discriminació i la de les qüestions socials, de la salut i del desenvolupament sostenible; Riberaygua ha presenciat ponències sobre els drets humans i la discriminació i violència contra les persones LGTBI de Txetxènia, i finalment Jordana ha estat present als debats de la comissió de temes polítics i democràcia.

stats