Política 20/04/2016

Ld'A vol saber si Cinca era accionista de l'empresa propietària de la panamenya Mariette Holding

Els liberals creuen que Cinca està esquivant les seves responsabilitats com a persona pública

Ara Andorra
1 min

Andorra la VellaLiberals d'Andorra ha exigit en un comunicat de premsa que el ministre de Finances, Jordi Cinca, expliqui tota la veritat sobre els Papers de Panamà i les informacions “poc estètiques” que s'han publicat en diferents mitjans que l'impliquen en les tasques de transport de lingots d'or en brut, provinents de Costa de Marfil, entre Barcelona i Andorra. Així doncs, pregunten si la seva relació amb l'empresa Orfund S.A., que era propietària de la societat panamenya Mariette Holding Inc, era simplement laboral o comprenia un estatus o condició accionarial dins d'aquesta empresa o d'alguna de les seves branques societàries. Consideren que es tracta d'episodis “massa foscos i poc clars”, i titllen les explicacions que fins ara ha donat el ministre de “pobresa argumental”.

Els liberals constaten que es mantenen, i fins i tot augmenten, els dubtes que planen sobre l'afer dels Papers de Panamà i creuen que Cinca està esquivant les seves responsabilitats com a persona pública amb explicacions que “es troben al límit de la veritat, quan no de l'engany o la mentida”.

Finalment, Ld'A critica que per tot plegat s'està malmetent la imatge del país i exigeixen la veritat, i en cas que Cinca hagi faltat a la mateixa, que actuï en conseqüència d'acord amb les seves pròpies paraules.

Ld'A presenten tres demandes d'emparament al síndic

Judith Pallarés, Jordi Gallardo i Carles Naudi d'Areny-Plandolit han presentat tres demandes d'emparament al síndic després que el Govern no els hagi contestat a la informació demandada en relació al preu de l'energia i a les notes verbals i/o papers intercanviats amb els Estats Units durant el període 2014-2015.

En aquest sentit, els liberals entenen que les negatives del Govern no estan fonamentades en dret.

stats