Política 17/12/2015

Ld'A creu que no ha sabut passar bé el missatge i que ha anat massa a "última hora"

Amadeu Rossell diu que en política no hi ha res fàcil ni immediat, i que per tant, "temps al temps"

M.t.
3 min
El secretari general de Ld'a, Amadeu Rossell

Andorra la VellaL'executiva de Liberals d'Andorra, després d'analitzar els resultats de les eleccions comunals d'aquest diumenge, considera que els ha faltat implicació, més gent i més temps per preparar els comicis. El seu secretari general, Amadeu Rossell, ha reconegut que no s'ha acabat de saber passar el missatge. "La gent volia escoltar gestió, vol estabilitat, arribar a final de mes i que es resolguin problemes com el de BPA", i en canvi, "vam dir que eren unes comunals en clau nacional, però a la gent li importen poc les transferències i les competències". Alhora, Rossell també ha admès que "DA té molta força i treballa més que nosaltres", però ha avisat que en política no hi ha res fàcil ni immediat, i que per tant, "temps al temps".

El secretari general considera que "no n'hi ha hagut prou amb posar-se a treballar al setembre, perquè les eleccions ens han agafat massa aviat". A més, ha dit que hi ha veus que reconeixen que es va obtenir un resultat massa bo a les passades generals, i que en canvi, proporcionalment, a les comunals "hem tingut un pitjor resultat".

La derrota a Sant Julià, per "l'herència de mala gestió dels antics cònsols"

Per parròquies, el resultat que més mal ha fet a Liberals d'Andorra és el de Sant Julià de Lòria. Rossell ho ha atribuït a "l'herència de mala gestió dels antics cònsols", i també ha recordat els 400 vots en blanc, que els considera un "vot de càstig".

Pel que fa a Andorra la Vella, Rossell justifica la derrota pel fet de no haver sabut explicar bé el pacte entre Cd'I i Liberals i que s'ha transmès un missatge poc clar, i que per tant ara toca "treballar i cohesionar l'equip i el comitè parroquial". Sobre el futur de la Coalició d'Independents, Rossell ha dit que "a casa dels altres jo no opino", i ha afegit que encara no s'ha fet cap reunió conjunta entre les dues formacions i que, de moment, "cadascú a casa seva". Amb tot, ha avançat que "si de cara a la setmana que ve es fa una reunió conjunta i decideixen integrar-se en un comitè de treball, a mi em sembla perfecte", tenint en compte que els dos consellers electes són un de cada formació.

D'altra banda, la formació està molt satisfeta amb els resultats de Ciutadans Compromesos a la Massana, i també "relativament satisfeta" amb els d'Ordino i d'Encamp. Pel que fa a Escaldes-Engordany, Amadeu Rossell ha reconegut que hi havia molta gent donant-los suport i que consideraven el candidat molt bo, però finalment "no ens ha quadrat el resultat, ens han faltat vots".

A partir d'ara, el partit s'ha fixat l'objectiu de continuar donant empenta als equips de treball creats a cada parròquia, per "mantenir la línia constant de feina i no tornar a anar a última hora". El que cal, segons Rossell, és que des de les representacions que s'han obtingut als comuns es puguin consolidar les parròquies.

Jordi Cinca "és hàbil i sap aprofitar el moment"

Pel que fa a les declaracions d'aquest dimecres del ministre portaveu, Jordi Cinca, atribuint la decisió del grup parlamentari de no participar en la reunió sobre els pactes d'Estat als resultats electorals de diumenge, Amadeu Rossell ha contestat dient que el ministre "és hàbil i aprofita els moments". Segons el secretari general de Ld'A, "nosaltres també volem estabilitat al país com ells, però xecs en blanc, pocs", li ha etzibat. Irònicament, Rossell ha afegit que "posar el dit a la llaga quan estàs ferit em sembla molt bé".

stats