Política 04/11/2015

L’enfrontament entre DA i Cd’I marcarà les eleccions a la capital

Conxita Marsol i Marc Pons són els candidats de DA, Jordi Minguillón i Víctor Pintos encapçalen la llista de Cd’I i Liberals, Dolors Carmona i Lídia Samarra representen el PS, i Delfí Roca i Àngel Dalmau són els caps de llista d’SDP

Ana
3 min
Els candidats a cònsol menor i major d'Andorra la Vella per DA, Marc Pons i Conxita Marsol./M.B. (ANA)

Andorra la VellaAquest dimecres al matí, els candidats a les diferents llistes amb els seus respectius presentadors, han arribat al Comú d'Andorra la Vella per fer entrega de les seves candidatures i ser validades. Els primers en fer-ho han estat els socialdemòcrates, amb una llista encapçalada per Dolors Carmona i Lídia Samarra, seguides de Francesc Rechi, Sergi González, Cristian Asensio, Clara Vives, Evarist Vilaginés, Lluïsa Hurtado, Carles Blasi, Cristina Valen, Xavier Llovera, Manel Blasi, i Nil Cartes i Joan Anton Rechi de suplents.

Després de validar la seva llista, Dolors Carmona ha mostrat la il·lusió amb què presenten la candidatura, una llista "plural i equilibrada", amb una combinació equitativa de socialdemòcrates i independents. Finalment, no ha estat possible el pacte entre PS i SDP, tot i que Carmona ha reconegut que ho han intentat fins a l’últim moment. "Ens agrada unir esforços però hem de ser fidels al nostre plantejament".

Precisament, PS i SDP han coincidit al Comú durant la presentació de llistes. Els candidats, Delfí Roca i Àngel Dalmau, repeteixen la candidatura de les eleccions generals, fet que Roca considera que és una garantia per als ciutadans. SDP anirà juntament amb independents sota la plataforma Sentit Comú, i s’han felicitat per ser "l’única candidatura que ha parlat amb totes les altres formacions polítiques", però "no tots hem anat a les reunions amb un full en blanc i un llapis, com pensem que s’han de fer les coses". La resta de membres de la candidatura són Laura Pérez, Carles Perea, Lorena Meritxell Augusto, Jordi March, Míriam Nogueras, Marc Latorre, Laia González, Maria Àngels Morillas, Óscar Pozon, Josep Doval, i els suplentes Joan Arajol i Jordi Pujol.

Els tercers en fer entrega de la seva candidatura han estat la coalició entre Cd’I i Liberals, la nova formació que ha sortit després del trencament entre Cd’I i DA, l’actual equip de Govern a la capital. Es tracta d’una llista paritària, liderada per Jordi Minguillón i Víctor Pintos, seguits de Jordi Cerqueda, Jordi Cabanes, Joan Verdú, Ruth Vila, Clàudia Cornella –fins ara vinculada a DA–, Gerard Estrella, Rosa Soto, Sílvia Ferrer, Gemma Sansa, Yael Carames, i els suplents Esteve Dolsa i Eron Estany. L’actual cònsol major confia que l’experiència de gestió sigui el seu aval i, a més, ha assegurat que tots els membres de la candidatura combinen veterania i joventut, "una candidatura que toca tot el ventall social de la parròquia".

Minguillón no ha volgut valorar el fet que membres de Cd’I, com Maica Nin (o anteriorment Marc Pons), hagin sortit de la formació per allistar-se a DA. "Cadascú se situa on pensa que s’ha de situar i són els ciutadans que valoraran l’execució que cadascú ha fet".

Finalment, i després d’esperar una llarga estona a l’entrada del Comú, els caps de llista de DA, Conxita Marsol i Marc Pons, han presentat la seva llista acompanyats dels presentadors Jordi Cinca i Xavier Bardina.

La resta de membres que conformen la llista demòcrata són Miquel Canturri, l'exministra Mònica Codina, la fins ara consellera de Finances comunal Maica Nin, Ester Vilarrubla, Josep Antoni Cortés, David Astrié, Alain Cabanes, Carles Areny, Andreu Terreros, el fins ara conseller comunal i president de DA Carles Torralba, i els suplents, Joan Monegal i Miquel Armengol.

Marsol ha lamentat que finalment s’hagi trencat el pacte amb Cd’I i ha assegurat sentir-se sorpresa quan es van assabentar del pacte amb Liberals, ja que, "estàvem a la mateixa taula negociant i sembla que no érem els únics amb qui negociaven". Tot i això, s’ha sentit il·lusionada amb aquest projecte i amb ganes de tornar a la parròquia, on va treballar durant 20 anys, i on reconeix que seria un repte representar políticament el Comú.

El lloc de Conxita Marsol al grup parlamentari demòcrata dins el Consell General serà substituït per Justo Ruiz.

stats