Política 05/04/2019

Liberals vol ampliar l'Esquí Estudi a d'altres esports

La suplent Estefania Troguet assegura que fomentaran la participació femenina a les juntes d'entitats esportives

C. G.
2 min
Els número 1 i 2 de la llista, Jordi Gallardo i Ferran Costa, i els suplents Estefania Troguet i Crisstian España, per presentar les mesures sobre esport del programa de L'A. / C. G.

Andorra la VellaL'esport i les accions per fomentar-lo entre la ciutadania andorrana ha centrat el darrer acte de campanya electoral de Liberals d'Andorra. Ho han fet des de l'Estadi Comunal, una instal·lació en la qual L'A comparteix el criteri de Demòcrates per Andorra que cal remodelar, sobretot pel que fa a la pista d'atletisme. Però a banda d'aquesta mesura, el número 1 de la llista liberal, Jordi Gallardo, n'ha avançat algunes més si és escollit cap de Govern. Per exemple, donar més suport a esdeveniments esportius que s'organitzen al país, fer de l'EFPEM (Escola de Formació de Professions Esportives de Muntanya) un centre nacional que depengui del ministeri d'Educació o ampliar el model de l'Esquí Estudi a d'altres esports que es practiquin al país.

En aquest darrer punt, ha explicat Gallardo, la idea és que aquest programa que dona facilitat a joves esportistes perquè puguin combinar els entrenaments amb l'educació s'ampliï a d'altres disciplines i joves que despunten, partint de les demandes de les pròpies federacions. El candidat liberal ha reconegut que molta gent fa esport a Andorra i que "no es pot ajudar a tothom per igual". Per a aquest motiu, proposa elaborar un programa amb les federacions i planificar els programes de beques a "quatre anys vista" per determinar millor el creixement dels esportistes i els seus resultats.

Pel que fa al suport a proves del país, ha lamentat que es donin ajudes econòmiques més elevades a organitzadors forans que als andorrans. Ha promès invertir aquesta situació, també recordant que grans esdeveniments com l'Andorra Ultra Trail són "una aposta decidida en l'àmbit turístic".

Durant l'acte també han parlat els suplents Estafania Troguet i Cristian España. La primera ha assegurat que des d'L'A fomentaran la participació de les dones en l'àmbit esportiu. No només pensant en la competició sinó també perquè tinguin més presència a les entitats i a les seves juntes.

Per la seva part, España ha defensat que cal dotar de més recursos per captar associacions i clubs estrangers perquè vinguin a Andorra a fer estades esportives i "se sentin com a casa".

Finalment, Liberals també proposa arribar a acords amb els comuns que tenen instal·lacions que donen un servei nacional per dotar-los de més inversió i aconseguir tenir uns espais en "millors condicions", ha plantejat Gallardo.

stats