Política 04/11/2015

Els Liberals intentaran plantar cara a ACO+DA

Liberals+independents i Acció Comunal d'Ordino+Demòcrates per Andorra són les dues llistes que s'han presentat a Ordino aquest dimecres

Ana
2 min
Els presentadors de la llista d'ACO+DA, Toni Missé i Agustí Pifarré, han presentat la llista aquest dimecres al comú d'Ordino / M.G.C. (ANA)

OrdinoEls electors de la parròquia d'Ordino podran escollir entre dues llistes el proper 13 de desembre, Liberals+independents i Acció Comunal d'Ordino+Demòcrates per Andorra. Els primers en presentar-la han estat Liberals d'Andorra + Independents, aquest dimecres a les 10 hores, amb una llista encapçalada per Sandra Tudó, directora de l’escola de segona ensenyança de la parròquia, i seguida per la cap d'estudis del centre d'FP i l’expresidenta del Sindicat d’Ensenyament Públic, Eva Choy. Aquesta llista comptarà amb el suport de Convergents d’Ordino, malgrat que no apareguin les sigles al nom de la candidatura. La cap de llista de la candidatura, que intentarà plantar cara a ACO+DA, Sandra Tudó, ha explicat que han tancat "un programa sòlid, realista i aplicable" amb una llista formada per 50% d’independents i 50% de liberals. D’altra banda, uns minuts més tard, Toni Missé i Agustí Pifarré, han presentat la candidatura d’Acció Comunal d'Ordino i Demòcrates per Andorra. Tal com ja van anunciar, el candidat a liderar aquesta llista és l’ex subsíndic, Josep Àngel Mortés, seguit de Gemma Riba, actual consellera d’Educació, Cultura i Joventut. En aquest sentit, Missé ha apuntat que es tracta d’una "candidatura de continuïtat amb moltes cares noves i amb un projecte molt clar" que ja van encetar fa vuit anys.

La candidatura encapçalada per Josep Àngel Mortés i secundada per Gemma Riba, la segueix Samuel Duró –fill de l'excònsol Josep Duró–, Vanessa Fenes, Xavier Herver, Marc Pons, Jordi Serracanta, Maria del Mar Coma, Cristina Rico i Sabina Baró. Anabel Caetana i Martí Areny apareixen a la llista com a suplents. La llista de Mortés intentarà revalidar la majoria al Comú d'Ordino que des de fa vuit anys governen amb majoria a la parròquia. Els membres de la candidatura, susceptible a ser la guanyadora, faran una campanya similar a la de fa vuit mesos per a les eleccions generals, "amb l’objectiu d’arribar a tothom", ha explicat un dels presentadors, Toni Missé.

L’altra candidatura, que s’ha presentat durant el matí d’aquest dimecres, liderada per Sandra Tudó i Eva Choy, es completa amb Josep Maria Font, Roser Carmona, Lluís Albert López, Núria Fius, Òscar Sánchez, Jordina Bringué, Gerard Berné i, en última posició, Jordi Carchat. Els suplents que conformen aquesta llista són Alain Molné i Albert Pérez. De la seva banda, Tudó ha afegit que preveuen fer una "campanya molt propera" i ha assegurat que forma part d'un equip que "diem les coses pel seu nom, molt transparents i molt propers al poble", per tant, "el nostre llenguatge serà el seu llenguatge", en referència al llenguatge de la ciutadania, ha afegit la cap de llista dels Liberals.

En un primer moment, s’havia plantejat que tots els grups de l’oposició formessin una plataforma conjunta, però finalment, aquest paraigües només inclou a Liberals d’Andorra i independents amb el suport de Convergents d’Ordino. L’excònsol, Enric Dolsa, hi donarà suport tot i que no formarà part de la llista.

D'altra banda, cal destacar que, igual que a Canillo, el Comú d'Ordino comptarà a partir d'aquest mandat només amb 10 consellers, reduint així dos consellers respecte als que tenia en el mandat passat.

stats