Política 24/03/2019

Liberals "no renuncia a res" i assegura que són els qui millor representen el canvi

Gallardo defineix el programa electoral com "realista" i elaborat a partir de les demandes de la població andorrana

Clara Garnica
2 min
L'enganxada de cartells de Liberals d'Andorra a Encamp. / C. G.

Andorra la VellaLiberals d'Andorra ha començat la tradicional enganxada de cartells des de la plaça de la Rotonda d'Andorra la Vella, amb tot el grup que configura la llista nacional i encapçalats pel candidat a cap de Govern, Jordi Gallardo, i el número 2, Ferran Costa. Sota un sol de justícia i després d'algun problema amb la cola que havia d'enganxar el seu cartell, Gallardo ha atès als mitjans per refermar que el seu partit "és el canvi" que necessita la política del país, enfront la "continuïtat" que representa Demòcrates per Andorra. El número 1 de la llista liberal ha assegurat que afronten aquests propers quinze dies amb molt optimisme i que, veient els primers contactes amb la ciutadania, "no renunciem a res" en el sentit d'assolir el nombre màxim de consellers possible a l'arc parlamentari.

En relació a la candidatura que encapçala, està formada per gent "humil", "treballadora" i "d'orígens diferents", però amb la mateixa idea "que el país necessita un canvi", ha assegurat.

Pel que fa a la campanya, Gallardo ha assegurat que serà "molt propera", aparcant els grans projectes com els DA, i que tindran molta presència al carrer amb l'objectiu d'arribar al màxim de col·lectius possibles. A la vegada, i tot i que serà una campanya "en positiu", aprofitaran per fer balanç dels darrers vuit anys de gestió demòcrata.

Durant aquests quinze dies explicaran un programa electoral que el candidat a cap de Govern per L'A ha definit com "realista" i que s'ha elaborat partint de les demandes del que vol la població d'Andorra. Per exemple, fent molta incidència amb la sostenibilitat i en fer polítiques en defensa del medi ambient. El candidat a cap de Govern ha recordat el pes que la natura i muntanyes tenen al país tant per a atreure turistes com per millorar la qualitat de vida de la seva població.

L'A també se centrarà en fer accions per millorar la competitivitat de les empreses, però d'una manera pausada per "no créixer de qualsevol manera". "Créixer només a curt termini no és beneficiós per al país", ha manifestat.

Volta per Andorra amb d'Acord

En acabar la cita del migdia a Andorra la Vella, el grup ha iniciat un recorregut per a totes les parròquies, començant per Sant Julià i acabant per Escaldes-Engordany, on han anat enganxant els respectius cartells. Durant aquesta ruta han coincidit amb el Partit Socialdemòcrata, per tal de fer també l'enganxada conjunta de les llistes territorials a partir de la unió creada, sota el nom de d'Acord. "No deixem de ser liberals però per a Andorra estem disposats a pactar", ha justificat Gallardo.

stats