Política 13/05/2019

López destaca que calen explicacions d'L'A sobre el suport a DA

Ha parlat de decepció i sorpresa en referir-se al pacte perquè liberals entri al Govern i reivindica el paper del PS com a única alternativa als demòcrates

M. F.
2 min
El candidat del PS a cap de Govern, Pere López, durant la roda de premsa que ha ofert aquest dilluns. / M. F.

Andorra la VellaEl suport que Liberals d’Andorra ha donat a Demòcrates perquè es pugui arribar a un govern de coalició “mereix explicacions no només per a les altres forces polítiques sinó cap als electors”. Així ho considera el candidat a cap de Govern del Partit Socialdemòcrata (PS), Pere López, que ha comparegut davant els mitjans per mostrar el seu posicionament sobre aquest pacte. D’aquesta manera, i reiteradament, López ha remarcat que cal que hi hagi una explicació de cara “als electors i els ciutadans” ja que considera que aquells que van votar les llistes de d’Acord no ho van fer “perquè els seus vots servissin per donar suport a DA”.

López ha explicat que es va assabentar que Liberals d’Andorra donarien suport a Demòcrates per una trucada telefònica del líder dels liberals, Jordi Gallardo, que va durar exactament “30 segons”. Aquest dilluns també esperaven que els que han tirat endavant aquest pacte del govern de coalició donessin explicacions i, de fet, ha afegit que han esperat a fer la roda de premsa a dos quarts de set de la tarda ja que volien saber quins arguments es donaven per poder fer les reaccions escaients a posteriori. Veient que aquestes explicacions no arribaven han decidit, ha remarcat, comparèixer davant els mitjans de comunicació per exposar el seu punt de vista.

Decepció i sorpresa han estat les paraules que López ha fet servir per qualificar com ha rebut la notícia del pacte. “Parlaria d’una certa sorpresa després d’haver treballat plegats i haver defensat de manera enèrgica la necessitat de canvi”, ha destacat, afegint que les converses que ells havien mantingut amb liberals per tal de sondejar un suport al seu projecte havien estat “preliminars”. Qüestionat pels periodistes sobre si se sentia traït, López no ha volgut emprar aquests termes i s’ha limitat a dir que és “evident” que el sentiment que té és de “decepció” però més que pels responsables polítics, ha afegit, pels electors, per la “gent que tenia una esperança de canvi”.

Un cop comprovat que Liberals d’Andorra entrarà a l’executiu i governarà amb DA López ha reivindicat el projecte socialdemòcrata com “l’únic” que suposa una “alternativa real” a Demòcrates i ha remarcat que continuen pensant que el país necessita “un canvi de rumb”, motiu pel qual, ha refermat, aquest dimarts presentarà la seva candidatura per ser cap de Govern, durant la sessió d'investidura.

A l’últim, no ha volgut entrar a valorar què passarà si el pacte entre liberals i demòcrates es traslladés a les comunals i ha recordat que l’acord a què es va arribar entre PS i Liberals per anar plegats a les eleccions era per “construir un canvi polític” però que un cop passats els comicis no hi havia cap qüestió pactada al voltant “del que cada força fes” amb els resultats obtinguts.

stats